Nevykėlis plėšikas apsimetė mokesčių inspektoriumi

Panevėžio policijos pareigūnai ieško mokesčių inspekcijos darbuotoju apsimetančio sukčiaus. Ketvirtadienį jaunas vyras nelabai sėkmingai bandė apiplėšti dvi pensinio amžiaus panevėžietes.

Sukčiai dažniausiai taikosi į senyvus žmones.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Sukčiai dažniausiai taikosi į senyvus žmones.<br>P.Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-02-07 10:19, atnaujinta 2018-02-16 14:44

Abiem moterims paskambinęs vyras prisistatė mokesčių inspekcijos darbuotoju. Jis paaiškino, kad netrukus bus keičiami litai į eurus. Esą namuose laikomus žmonių sutaupytus pinigus reikia suregistruoti, kadangi jie netrukus nustos galioti. 

Tariamas inspektorius paprašė padiktuoti namuose turimų kupiūrų numerius. Moteriai pažadėta, kad po to pas ją atvyks mokesčių inspekcijos kurjeris ir perduos voką su patvirtinimu, kad jos namuose laikomos santaupos nepražus.

Netrukus pas  daugiabučio penktame aukšte gyvenančią 73 metų panevėžietę prisistatė jaunas vyras. Jis atrodė tvarkingai, rankose turėjo mėlynos spalvos aplanką. Užėjęs į moters butą, tariamas mokesčių inspektorius papurškė jai į akis dujų, čiupo nuo stalo pinigus ir puolė pro duris.

Plėšikui iš paskos į laiptinę išbėgusi pensininkė sukėlė didžiulį triukšmą. Ji ėmė garsiai šauktis pagalbos. Į kaimynės pagalbos šauksmą sureagavo toje pačioje laiptinėje gyvenanti policijos pareigūnė. Moteris šiuo metu turi motinystės atostogas ir augina vaiką. 

Pareigūnė puolė plėšikui iš paskos. Šis, pamatęs, kad jį vejasi, ėmė mėtyti ant žemės šimtines. Kodėl jis tai darė – neaišku. Moteris bėglį nusivijo iki gatvės ir pamatė, kaip šis įsėdo į laukiantį automobilį. Grįždama moteris surinko plėšiko išbarstytus pinigus – 1700 litų. Tariamas mokesčių inspektorius pabėgo su 1300 litų. 

Tą pačią dieną „inspektorius“ paskambino ir aplankė dar vieną pensininkę. 75-erių panevėžietė jai paskambinusiam ir mokesčių inspekcijos darbuotoju prisistačiusiam vyrui pasakė namuose turinti 5300 litų. Šis veikė pagal tą pačią schemą. Paaiškino, kad jau greitai pinigai nebegalios, ir paprašė padiktuoti kupiūrų numerius. 

Netrukus į pensininkės namus atėjo tariamas mokesčių inspekcijos kurjeris. Tvarkingai vilkintis aukštas jaunuolis atnešė voką ir paprašė jame pasirašyti. Mandagiai su šeimininke kalbėdamas svečias staiga išsitraukė dujų balionėlį ir papurškė į akis dujų. Paskui čiupo nuo stalo ten gulėjusią užrašų knygutę ir movė pro duris. 

Plėšikas tikėjosi, kad knygelėje yra sudėti šeimininkės sutaupyti pinigai. Tačiau sukčius apmaudžiai apsiriko, pačiupęs ne tą knygelę. Pinigai buvo sudėti į kitą. Patikli panevėžietė nuostolio nepatyrė. Tik atsipirko dideliu išgąsčiu ir gavo gerą pamoką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.