Muitininkus papirkti bandė lietuvis ir baltarusis

Praėjusią savaitę Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo du ikiteisminius tyrimus dėl bandymų papirkti Lietuvos muitinės pareigūnus. Per Šalčininkų ir Lavoriškių kelių postus į Lietuvą važiavę Baltarusijos ir Lietuvos piliečiai kyšiais mėgino „nusipirkti“ reikiamus leidimus ar paspartinti savo kelionę. Tačiau vietoj to „užsidirbo“ ikiteisminius tyrimus.

Praėjusią savaitę muitininkus papirkti bandė lietuvis ir baltarusis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Praėjusią savaitę muitininkus papirkti bandė lietuvis ir baltarusis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2014, 2:26 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:08 PM

Kaip rašoma Muitinės kriminalinės tarnybos pranešime, praėjusį ketvirtadienį apie 12 val. į Šalčininkų kelio postą krovininiu automobiliu „Mercedes Benz“ atvažiavo Baltarusijos pilietis A.K.

Užsienietis pateikė dokumentus, kuriuos patikrinę muitinės pareigūnai nustatė, jog jo mašina neturi Lietuvos Susisiekimo ministerijos išduoto leidimo šalies keliais gabenti tarptautinius krovinius. Baltarusijos piliečiui dėl šio pažeidimo imtas rašyti administracinės teisės pažeidimo protokolas, bet šis nenurimo. Protokolą rašiusiam Šalčininkų posto vyr. inspektoriui atvykėlis čia pat pasiūlė 20 litų kyšį, prašydamas, kad šis leistų jam įvažiuoti į Lietuvą be minėto leidimo.

Tai tik pasunkino A.K. padėtį – jam ne tik buvo surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bet ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mėginimo papirkti.

Dar įžūlesnis mėginimas įpiršti kyšį penktadienį užfiksuotas Lavoriškių kelio poste. Ten budėję pareigūnai apie 14 val. pastebėjo krovininį vilkiką „Volvo“, kurio vairuotojas, įžūliai aplenkė kitas eilėje išvažiuoti iš Lietuvos Respublikos stovinčias mašinas. Lengviesiems automobiliams skirta eismo juosta vilkikas įvažiavo į pasienio kontrolės punktą.

Iš „Volvo“ kabinos išlipęs keleivis, Lietuvos pilietis T.S. užėjo į posto tarnybines patalpas ir lyg niekur nieko pateikė pareigūnams kelionės dokumentus bei TIR knygelę.

Pareigūnams informavus, kad už tokį vairavimą jam bus surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas, T.S. jiems mėgino įpiršti 10 eurų banknotą. Čia ir nutrūko greičiau kelio postą mėginusių pravažiuoti „Volvo“ vairuotojo kelionė.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai „Volvo“ vairuotojui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą. O MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl bandymo papirkti muitinės pareigūnus.

MKT taip pat praneša, kad 2013 m. užfiksuota daugiau kaip tūkstantis „pinigų užmiršimo“ muitinei pateikiamuose dokumentuose atvejų (bandymų papirkti), apie kuriuos nustatyta tvarka pranešė 400 muitinės pareigūnų. Tuomet, kai nustatoma, kad pinigai pareigūnams duodami siekiant išvengti pažeidimų fiksavimo, pradedami ikiteisminiai tyrimai.

2013 m. dėl muitinės pareigūnų papirkimo nuteista 14 kyšius davusių asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?