Sąvadautojus išdavė nepaklusni prostitutė

Sąvadautojų nurodymų nevykdžiusi ir juos policijai išdavusi 19-metė prostitutė uždirbo 16 tūkstančių litų.

S.Juozėnaitei už grotų keliauti neteks, o jos bendrininkai į laisvę išeis dar šiemet.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
S.Juozėnaitei už grotų keliauti neteks, o jos bendrininkai į laisvę išeis dar šiemet.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Feb 17, 2014, 12:19 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 5:20 AM

Taip K.L. patirtą žalą įvertino prostitucijos bylą išnagrinėjęs Vilniaus apygardos teismas (VAT). Teismo nuosprendį išgirdo 38 metų kupiškėnai Egidijus Bukauskas ir Gražvydas Dūda.

Šie vyrai bendravo su Olandijoje gyvenančiu bendraamžiu Mindaugu Čepuliu, kuris iš Lietuvos atgabentoms merginoms Hagoje išnuomojo butą.

Penkias iš Aukštaitijos kilusias merginas Olandijoje prostitutėmis įdarbinusiems vyrams teismas skyrė 3 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmes. Visa trijulė suimta nuo 2011-ųjų metų, todėl bausmę bus atlikę dar šiais metais.

Kartu su jais buvo teisiama ir 21 metų biržietė Sonata Juozėnaitė. Bylos duomenimis, iš pradžių ji pati Olandijoje vertėsi prostitucija, o vėliau į nelegalią veiklą įtraukė dar vieną merginą. S.Juozėnaitei skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Raminti išsigandusios merginos iš karto atsisuko jos advokatas. Jis paaiškino, jog už grotų keliauti neteks. Bausmės vykdymą S.Juozėnaitei teismas atidėjo pusantrų metų. Per tą laiką ji be teisėsaugos pareigūnų leidimo iš namų negalės išvykti ilgiau nei savaitei.

Be šią kompaniją įskundusios prostitutės, 5 tūkstančių litų žalą teks atlyginti dar dviems merginoms.

Prieš trejus metus Olandijoje sulaikytas ir į Lietuvą pargabentas M.Čepulis Kriminalinės policijos biurui turės sumokėti ekstradicijos išlaidas - per 4 tūkstančius litų. Už dokumentų vertimus iš olandų kalbos, 4,7 tūkstančio litų turės sumokėti visi nuteistieji.

Įsiteisėjus teismo nuosprendžiui, nukentėjusioms merginoms bus padalinti pinigai, kuriuos surado kratas pas sąvadautojus atlikę pareigūnai.

Prokuratūros kaltinime teigiama, jog sąvadautojai per tris mėnesius iš jų uždirbo apie 66 765 eurus (apie 231 tūkstantį litų).

Prostitutės visą dieną stovėdavo vitrinoje ir per stiklą gundydavo vyrus, todėl jų šeimininkai rūpindavosi, kad savo kūnu prekiaujančios merginos gerai atrodytų.

Jie mokėdavo už merginų drabužius, jų vizitus pas gydytojus ir kosmetologus, tačiau reikalaudavo, kad jos aptarnautų ne mažiau kaip 3 klientus per dieną ir parneštų bent po 150 eurų.

Didžiausią paklausą turinčios prostitutės už 20 minučių paslaugų iš klientų gaudavo 50 eurų, su jomis praleistas pusvalandis kainuodavo 100 eurų, o valanda – 200 eurų.

Pelningą jų verslą nutraukė viena prostitučių K.L. Dėl silpnos sveikatos ji neįvykdydavo dienos reikalavimų ir neparnešdavo 150 eurų. Kai buvo nutarta merginą perduoti kitiems sąvadautojams, ji kreipėsi į policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.