Kontrabandininkų klientais buvo net vaikai

Rokiškyje šalia mokyklos gyvenanti sutuoktinių pora ramiai suko kontrabandinių cigarečių versliuką. Pirkti rūkalų pas juos užeidavo netgi vaikai, besimokantys greta esančioje švietimo įstaigoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Feb 25, 2014, 10:36 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 11:21 PM

Pirmadienį Rokiškio rajono policijos komisariato kriminalistai apsilankė sutuoktinių būste. Nedideliame dviejų kambarių bute gyvenantys vyras ir žmona augina tris mažamečius vaikus. Ketvirtojo besilaukianti moteris pati traukė kontrabandinės cigaretės dūmą. Jos sutuoktiniui, 40 – mečiui E.D. tai buvo nė motais. Pareigūnai porelę praminė „besinuodijančiais nuodytojais“.

Kratos metu pas šiuos sutuoktinius namuose tyrėjai rado cigarečių pakelių, pažymėtų Rusijos Federacijos ir Baltarusijos Respublikos banderolėmis.

Kriminalistai savo akimis įsitikino, kad į E.D. namus pirkti cigarečių tikrai užeina nepilnamečių. Kol buvo atlikinėjama krata, į butą atėjo trys vaikai, maždaug 12 – 13 metų amžiaus. Du berniukai ir viena mergaitė pasakė norintys nusipirkti cigarečių ir paprašė jiems parduoti. Kadangi namuose buvo pareigūnų, šeimininkai vaikams rūkalų nepardavė.

Todėl sutuoktiniams gresia tik administracinė bauda už akcizais apmokestinamų prekių laikymą ir realizavimą, pažeidžiant nustatytą tvarką.

Iš viso pirmadienį Rokiškio PK kriminalinės policijos tyrėjai atliko kratas trijų rokiškėnų gyvenamuose namuose ir pagalbinėse patalpose. Kratų metu rasti 758 pakeliai kontrabandinių cigarečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.