Panevėžio rajono gyventojas buvo verčiamas dirbti Anglijoje

Panevėžio apygardos teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį dviem panevėžiečiams ir vienam Šiaulių gyventojui, kurie pripažinti kaltais organizavę Panevėžio rajono gyventojo R.S. kelionę į Jungtinę Karalystę ten nelegaliai dirbti. Nuteistieji taip pat pripažinti prievartavę iš nukentėjusiojo turtą, pagrobę jo asmens pasą ir neteisėtai disponavę nukentėjusiojo elektronine banko kortele.

Panevėžio teismas nuteisė tris vyrus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Panevėžio teismas nuteisė tris vyrus.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2014-02-28 18:13, atnaujinta 2018-02-15 20:08

Pasak teismo pranešimo, panevėžiečiui E.K. teismas skyrė septynerių metų, panevėžiečiui A.N. - aštuonerių metų subendrintas laisvės atėmimo bausmes, šiaulietis J.K. nubaustas 70 parų arešto.

Teismas nustatė, kad 2009 metų lapkričio mėnesį E.K. ir A.N. ir J.K. suorganizavo nukentėjusiojo kelionę į Jungtinę Karalystę. Ten anglų kalbos nemokantis vyriškis buvo nelegaliai įdarbintas automobilių plovykloje, buvo kontroliuojamas, prižiūrimas, kad nepabėgtų, didžioji dalis jo uždirbtų pinigų buvo iš jo paimama. Be to, vyriškis buvo vežiojamas po įvarius bankus ir telekomunikacijų bendroves, kur jo vardu buvo atidaromos sąskaitos,paimamos banko kortelės, sudaromos sutartys. Tai tęsėsi iki 2010 metų kovo, kol R.S. pavyko pabėgti ir grįžti į Lietuvą.

E.K. ir A.N. pripažinti kaltais ir dėl to, kad grįžusį į namus nukentėjusįjį grasinimais ir smurtu privertė atiduoti asmens pasą, banko kortelę, reikalavo sumokėti jiems 2,5 tūkst. litų už neva kaltinamųjų patirtas išlaidas jį įdarbinant.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą teismas konstatavo, kad nors vyrai savo kaltės dėl jiems inkriminuotų nusikalstamų veikų nepripažino, tačiau nustatytos bylos aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad jie nukentėjusįjį gabeno į Jungtinę Karalystę, turėdami tikslą pasipelnyti iš jo nelegalaus darbo.

Teismas pažymėjo, kad vertinant vieno iš liudytojų parodymus, kuris teigė, jog A.N. ir E.K. nukentėjusiajam negrasino susidoroti ir nevartojo prieš jį fizinio smurto, atkreipiamas dėmesys ir į tą aplinkybę, kad šis liudytojas įsiteisėjusiu Panevėžio miesto apylinkės teismo baudžiamuoju įsakymu buvo pripažintas kaltu dėl poveikio nukentėjusiajam R.S. darymo, siekiant, jog šis duotų melagingus parodymus ikiteisminio tyrimo metu bei teisme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.