Kaune kaukėti plėšikai surišo ir apvogė floristą A.Mažoną

Vienas talentingiausių Lietuvos floristų Antanas Mažonas kovo 8–osios vakarą pateko į tikrų tikrausią trilerį, kurio pasekmė – sulaužyta nosis ir pagrobti pinigai.

A.Mažoną šokiravo plėšikų įžūlumas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
A.Mažoną šokiravo plėšikų įžūlumas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2014, 3:24 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 2:06 PM

„Po tokių įvykių patiri šoką, bet gana greitai supranti, jog iš tiesų save nuskriaudė tie, kurie padarė nusikaltimą“, - sakė A.Mažonas.

Moters dienos vakarą, apie 18 valandą salone „Ant ribos“, esančiame V.Putvinskio gatvėje, floristas buvo likęs vienas – jo kolegės iš darbo jau buvo išėjusios. Pro duris įvirto du kaukėti vyriškiai, kurie A.Mažoną apsvaigino papurkšdami ašarinių dujų. Floristas buvo sumuštas ir surištas. Plėšikai patys bandė atidaryti kasą, tačiau jiems tai nepavyko. Tuomet jie pareikalavo tą padaryti A.Mažono. Drastiškam ir grubiam nusikaltimui pasiryžę banditai negalėjo patikėti, kad pinigų daugiau nėra – jų grobis tesiekė 2300 litų.

„Mūsų klientai yra linkę atsiskaityti pavedimu arba kortelėmis. Grynųjų kasoje būna nedaug. Ateityje situaciją dar labiau keisis. Juk vykdome tokius projektus, kurių užsakovai nėra linkę litus nešiotis piniginėse“, - sakė A.Mažonas.

Anot jo, Kovo 8 – oji „Ant ribos“ buvo įprasta darbo diena. Ryte floristai socialiniame tinkle „Facebook“ su Moters diena pasveikino savo klientes ir ruošė puokštes pagal individualius užsakymus. „Anksčiau plėšikus su kaukėmis esu matęs tik filmuose. Po įvykio širdyje pasidžiaugiau, kad dabar – išvystytos technikos laikai ir grynųjų kasose būna vis mažiau“, - pozityvią apiplėšimo pusę įžvelgė A.Mažonas.

„Nors sumos, regis, ir nedidelės, vis tiek svarbiausia tai, kad darbuotojų ir klientų saugumui užtikrinti salone bus diegiamos modernios apsaugos sistemos“, - sakė floristas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.