Jaunuolį apmulkino jo motina ir sesuo?

Tuo, kad elektroninės bankininkystės kodus ir slaptažodžius reikia saugoti ne tik nuo telefoninių sukčių bei kitokio plauko aferistų, neseniai įsitikino Radviliškio rajone gyvenantis 19 metų Artūras K.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2014-03-17 10:14, atnaujinta 2018-02-15 09:09

Į policiją dėl apgavystės kreipęsis vaikinas įtarė, kad namuose be priežiūros paliktais jo elektroninės bankininkystės rekvizitais pasinaudojo motina ir vyresnioji sesuo.

Kad vienai greituosius kreditus teikiančiai bendrovei yra skolingas nemažą pinigų sumą, jaunuolis sužinojo gavęs pranešimą apie įsiskolinimą.

Į policiją kreipęsis Artūras K. paaiškino, kad pranešimą apie jo vardu dar pernai paimtą kreditą jis gavo tik praėjusį savaitgalį.

Pranešimą perskaitęs vaikinas negalėjo patikėti, kad pernai iš greituosius kreditus teikiančios bendrovės jis paėmė 2000 litų kreditą.

Kadangi palūkanų už paimtą kreditą niekas nemokėjo, įsiskolinimo suma išaugo iki 3602 litų.

Sužinojęs, kad kreditas buvo paimtas pasinaudojus jo elektroninės bankininkystės duomenimis, Artūras K. įtarė, kad jo vardu kreditą galėjo paimti namiškiai.

Pareiškimą policijai parašęs vaikinas nurodė, kad namuose be priežiūros paliktais jo elektroninės bankininkystės kortelės kodais ir slaptažodžiais galėjo pasinaudoti jo 43 metų motina bei 22 metų sesuo.

Ar Artūro K. įtarimai yra pagrįsti, turės išsiaiškinti ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės duomenų panaudojimo pradėję Radviliškio rajono policijos komisariato pareigūnai.

Už tokį nusikaltimą baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.