Kenoje vėl įkliuvo iš Baltarusijos cigaretes vežęs vilnietis

Kenos kontrolės punkte pareigūnai sulaikė traukiniu Maskva–Vilnius vykusį vilnietį, kuris į Lietuvą kontrabanda bandė įvežti beveik tūkstantį pakelių cigarečių. Šį mėnesį vyras šiame traukinyje su rūkalais įkliuvo antrąsyk. Tokių nemalonumų jis turėjo ir prieš metus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 10:16 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:45 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį VSAT Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai kartu su muitinės pareigūnais Kenos kontrolės punkte tikrino į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiavusį traukinį Maskva–Vilnius. Pareigūnai aptiko, kad vienas keleivių, 55-erių Vilniaus gyventojas, savo bagaže gabena kontrabandinių rūkalų.

Iš viso vyras neteisėtai į Lietuvą bandė įvežti 991 pakelį cigarečių „Minsk Superslims“, „Minsk Capital“, „NZ Superslims“ ir „Portal“. Visi rūkalų pakeliai paženklinti baltarusiškomis banderolėmis. Muitininkai šį krovinį įvertino 8 tūkst. 215 litais.

Pasak Kenos užkardos pasieniečių, šis vilnietis pareigūnams yra gerai žinomas. Kovo 7 d. jis Kenoje irgi įkliuvo, kai po drabužiais bandė į Lietuvą traukiniu Maskva - Vilnius gabenti kontrabandinių rūkalų. 90 pakelių cigarečių "Minsk Capital" vyras buvo pritvirtinęs prie juosmens ir kojų.

Maždaug prieš metus šį vilnietį pareigūnai irgi buvo sulaikę vežantį baltarusiškas cigaretes.

Šįkart kontrabandininkas buvo išlaipintas iš traukinio Maskva–Vilnius, kuris iš Kenos stoties išvyko be šio keleivio. Kontrabandininkui muitininkai surašė administracinio teisės pažeidimo protokolą. Vilniečiui gresia bauda nuo 5 iki 10 tūkst. litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.