Panevėžyje keturiolikmečių gauja naktimis švarindavo kioskus

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Panevėžio miesto policijos komisariato kriminalistų kruopštus darbas sėkmingas – sulaikyti keturis iš kioskų vogę nepilnamečiai, vienas jų suimtas. Atliekami devyni ikiteisminiai tyrimai.

Nepilnamečiai sulaukdavo nakties ir eidavo vogti iš kioskų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Nepilnamečiai sulaukdavo nakties ir eidavo vogti iš kioskų.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 20, 2014, 11:57 AM, atnaujinta Feb 15, 2018, 6:38 AM

Kaip rašoma Panevėžio policijos pranešime, 2014 m. sausio–kovo mėnesiais Panevėžyje padaugėjo vagysčių iš prekybos, spaudos kioskų. Rytais į darbą atėjusios darbuotojos rasdavo atplėštas langų žaliuzes. Nuo artimiausių lentynų pavogti saldumynai, nealkoholiniai gėrimai, kramtomosios gumos pakuotės, smulkūs žaislai ir kt.

Panevėžio m. policijos komisariato kriminalistai, tiriantys šias nusikalstamas veikas, dirbo intensyviai ir nuosekliai, kruopščiai rinko įkalčius, todėl jų darbas nenuėjo veltui – sulaikyti keturi 14–15 metų moksleiviai. Vienam 14-mečiui Panevėžio miesto apylinkės teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 2 savaitėms.

Susipažinę naktinėdami po miestą, nepilnamečiai ėmėsi vagysčių iš kioskų. Pareigūnai nustatė, kad paaugliai mieste apvogė devynis kioskus ir mano, kad tyrimo metu bus atskleista ir daugiau vagysčių.

Suimtas 14-metis policijai jau žinomas, vienas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės jau baigtas, byla perduota teismui. Dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl vagystės nebaigtas. Kiti įtariamieji anksčiau į policijos akiratį nebuvo patekę. Nepilnamečių tėvams teks atlyginti vaikų padarytą žalą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.