Lietuvą sukrėtęs nusikaltimas: viešins požemių žudikų parodymus

Jau šį ketvirtadienį laida „Nusikaltimas ir bausmė“ primins žiūrovams vieną šiurpiausių nusikaltimų, sukrėtusių Lietuvą prieš dvylika metų. Speciali laidos tema, kodiniu pavadinimu „Požemių žudikai“ – rytoj 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-03-26 14:44, atnaujinta 2018-02-15 02:38

Šios bylos išskirtinumas buvo tas, kad žmonės, įvykdę kraupias žmogžudystes, nebuvo žinomi policijai nusikaltėliai, juolab kriminalinio pasaulio „žvaigždės“ ar autoritetai. Jie buvo benamiai ir nė iš tolo nepriminė pavojingų nusikaltėlių. Kol vienas Kauno šiluminių trasų darbuotojas, eilinį kartą tikrindamas šilumos tinklų trasas, atsitiktinai rado lavoną.

Kaune buvo pradėtas tyrimas, kurio metu buvo sulaikytas įtariamasis benamis. Prispaustas įrodymų, jis prisipažino įvykdęs ir daugiau nusikaltimų. Štai tada ir paaiškėjo, kad kažkur Kaune, po žeme, šiluminių trasų prietemoje, kur visada karaliavo tik žiurkės, iš tiesų verda paslaptingas gyvenimas ir netgi aistros, dėl kurių yra žudomi žmonės.

Sulaikyti šeši įvairaus amžiaus vyrai benamiai, iš kurių vienas buvo nepilnametis, prisipažino įvykdę keturias žmogžudystes ir tai, kad aukų kūnus slėpė išskirtinai šiluminėse trasose arba betono šuliniuose. Jų aukos buvo tokie pat benamiai ir netgi nusikaltimų bendrininkai.

Nusikaltimų priežastys buvo įvairios – nuo nepasidalinto alkoholio butelio iki homoseksualios meilės ir pavydo sukelto pykčio. Vienas žmogus buvo nužudytas dėl to, kad su bendru nužudęs kitą benamį, pagrasino, kad jį įduos policijai. Laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“ bus parodytas šių nusikaltimų tyrimas ir nusikaltėlių apklausa, kurios metu vienas po kito buvo aptikti nužudytųjų kūnai.

Žiūrovai savo akimis išvys nusikaltėlius, pasakojančius, kaip jie įvykdė nusikaltimus, žiaurių egzekucijų vietas ir tuos momentus, kai tyrėjai aptinka nužudytuosius. Vaizdo medžiagą komentuoja šį išskirtinį nusikaltimą tyręs ONKT prokuroras Ričardas Gailavičius.

Ištyrus benamių žudikų bylą, visi šeši benamiai buvo nubausti tuo metu galiojusiomis aukščiausiomis laisvės atėmimo bausmėmis. Kai kurie iš nubaustųjų – jau laisvėje. Kraupiausia benamių žudikų byla – laidoje „Nusikaltimas ir bausmė“, jau rytoj, ketvirtadienį, 21.00 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

Laidą „Nusikaltimas ir bausmė“ ir visų praėjusių laidų įrašus galite žiūrėti internetiniame „Lietuvos ryto“ televizijos puslapyje https://tv.lrytas.lt.

Kriminalinės dokumentikos laida „Nusikaltimas ir bausmė“ – ketvirtadieniais 21.00 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.