Tarp ginkluotą nusikaltėlį sulaikiusių pareigūnų – „Aro“ vadas

„Ar nematyti mėlynės?“ – žurnalistų paklausė Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas, kai pagaliau sulaikė pavojingą nusikaltėlį. Jis buvo vienas tų pareigūnų, kurie sulaikė įtariamą narkotikų prekeivį, rankoje laikiusį kovinę granatą ištrauktu apsauginiu žiedu. „Aro“ vyrai vėl sėkmingai susidorojo su sudėtinga užduotimi.

„Aro“ vadas V.Grabauskas pats sulaikė nusikaltėlį.<br>R.Stundžienės nuotr.
„Aro“ vadas V.Grabauskas pats sulaikė nusikaltėlį.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 6, 2014, 7:13 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 8:25 PM

Kaunietis Saulius K. beveik parą buvo užsibarikadavęs Rokiškio rajone, Antanašės kaime, buvusios parduotuvės-valgyklos pastate. Galiausiai pavargęs ir neištvėręs psichologinio spaudimo įtariamasis bandė pabėgti, tačiau per kelias akimirkas buvo sučiuptas ir nuginkluotas.

„Aro“ vadas V.Grabauskas pats guldė įtariamąjį ant žemės, todėl gavo smūgį į veidą. Tarp sulaikiusiųjų buvo ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

„Tai buvo ypač sudėtinga operacija, nes sulaikomas asmuo rankose laikė kovinę granatą F1. Jei ji būtų sprogusi, būtų nukentėjęs ne tik pats vyriškis, bet ir daug pareigūnų – jos skeveldros skrieja 200 metrų spinduliu“, – iškart po sėkmingai pasibaigusios sulaikymo operacijos portalui lrytas.lt sakė V.Grabauskas.

Jis teigė, kad derybos su pastate užsidariusiu Sauliumi K. vyko nuo pat šeštadienio vakaro. Jas paeiliui vykdė ir „Aro“, ir policijos pareigūnai. Vyras užsibarikadavo, kai Kauno policijos pareigūnai norėjo iškrėsti jo namus, kuriuose galėjo būti auginamos kanapės.

Paskutinis nuo pat sekmadienio ryto iki sulaikymo su užsibarikadavusiu vyriškiu bendravo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas. Įsitaisęs prie pat pastato, pareigūnas atkakliai įtikinėjo kaunietį pasiduoti, gėrė jo išvirtą kavą, atnešė jam cigarečių.

„Aro“ vadas pasakojo, kad Saulius K. nesiruošė pasiduoti gyvas. Jo pareigūnams niekaip nepavyko perkalbėti. Vyriškis turėjo ne tik kovinę granatą, bet ir šaunamąjį ginklą, pirminiais duomenimis, dujinį pistoletą. Dar aiškinamasi, ar jis nebuvo perdarytas, kad galėtų šaudyti koviniais šoviniais.

Galiausiai po daugybės valandų įtampos Sauliaus K. nervai neišlaikė – vyriškis, laikydamas rankoje granatą ištrauktu žiedu, puolė į lauką. Čia jį iškart čiupo būrys pareigūnų, paguldė ant žemės ir atėmė granatą.

Apie dramą Rokiškio rajone skaitykite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?