Po skaudžios avarijos – švelni bausmė A.Tumėnui

Vilniuje avariją sukėlęs ir penkis žmones sužalojęs Arnas Tumėnas nuosprendžio sulaukė praėjus dvejiems metams po nelaimės. Bylą išnagrinėjęs Vilniaus apylinkės teismas jam uždraudė vairuoti transporto priemones trejus metus ir skyrė 2600 litų baudą.

Per avariją prieš porą metų labiausiai nukentėjo policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Per avariją prieš porą metų labiausiai nukentėjo policijos pareigūnai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Apr 8, 2014, 3:11 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:27 PM

Teismo nuosprendžiu A.Tumėnui skirta 7800 litų bauda, tačiau po įvykio jis išbuvo suimtas 21 parą, o viena nelaisvėje išbūta diena vertinama 260 litų. Pats avarijos kaltininkas išklausyti nuosprendžio neatvyko dėl ligos.

Nors A.Tumėnas paspruko iš avarijos vietos, teismas neturėjo įrodymų, kad automobilį jis vairavo neblaivus. „Galima įtarti, kad A.Tumėnas iš įvykio vietos pasišalino dėl to, kad buvo neblaivus, tačiau jo veiksmams įtakos galėjo turėti ir patirti sužalojimai – trumpalaikis sąmonės ir atminties praradimas", – aiškino Vilniaus apylinkės teismo teisėja.

A.Tumėną į ligoninę tėvai atgabeno tik po dviejų dienų, todėl buvo neįmanoma nustatyti jo blaivumo įvykio metu.

Prokuroras Sigitas Jankauskas bandė įrodyti, kad neblaivų A.Tumėną nelaimės dieną matė du liudytojai, bet teismas jų parodymus įvertino kritiškai.

Užpernai balandžio 28-ąją poilsiavietėje „Dubingiai“ Molėtų rajone dirbęs barmenas pakeitė savo parodymus. Iš pradžių jis tikino, kad A.Tumėnas užsakė ir su draugais gėrė butelį tekilos, o teisme jau tvirtino nematęs, kad teisiamasis būtų gėręs.

Kad „Mercedes-Benz“ vairuotojas buvo neblaivus, tvirtino ir prieš nelaimę jį matęs kito automobilio vairuotojas. Vilniečiui įtarimų sukėlė pro pravertą mašinos langą galvą iškišusio A.Tumėno veido išraiška. „Šie liudytojai anksčiau niekada nėra matę A.Tumėno, todėl pagal jo išvaizdą ir elgesį spręsti apie jo girtumą negalėjo", – pabrėžė teismas.

A.Tumėnas visą laiką tvirtino, kad sėsdamas prie automobilio vairo buvo blaivus. Tai, kad jis prisipažino dėl įvykio, dėl jo gailėjosi ir atlygino dalį žalos, teismas pripažino lengvinančiomis aplinkybėmis.

A.Tumėnas pirmiausia atlygino žalą trims nukentėjusiems policijos pareigūnams. Dėl nepataisomai sudaužyto policijos automobilio ir jame buvusios kompiuterinės įrangos Vilniaus policija pretenzijų taip pat nebeturi. A.Tumėnas dalį žalos atlygino ir kitiems nukentėjusiesiems, tačiau jų pateikti ieškiniai siekia dar 70 tūkstančių litų. Teismas juos patenkino iš dalies.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad A.Tumėnas ignoruoja kelių eismo taisykles. Tai ne pirmoji jo sukelta skaudi avarija. Prieš 9 metus per jo sukeltą avariją žuvo jo draugas, tačiau, vairuotojui susitaikius su artimaisiais, byla buvo nutraukta.

Avarija, dėl kurios teisiamas A.Tumėnas, įvyko prieš dvejus metus balandžio 28-ąją. Automobilis „Mercedes-Benz S320“, įtariama, vairuojamas A.Tumėno, atsitrenkė į su įjungtais švyturėliais stovintį policijos automobilį „Volkswagen Jetta“, prie kurio vairo sėdėjo patrulis 30-metis Darius Judickas.

Automobilis nuo smūgio pajudėjo ir trenkėsi į priekyje stovintį policininkų sustabdytą automobilį „Mercedes-Benz E 280“. Nukentėjo prie policijos automobilio stovėjęs automobilio „Mercedes-Benz E280“ vairuotojas 58 metų M.Kukuraitis. Jam nustatytas galvos smegenų sukrėtimas, kelio trauma, nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę.

Taip pat buvo sužaloti trys policininkai: 31 metų Marius Kirvelevičius, 25 metų patrulė Jolanta Kopač, D.Judickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.