Plagiatorius teisme liko nieko nepešęs

Buvusiam Kauno technologijos universiteto dėstytojui 39 metų Pauliui Banevičiui nepavyko susigrąžinti daktaro laipsnio. Šiandien Kauno apylinkės teismas pripažino, jog KTU vadovybė jį buvo pagrįstai nubaudusi už plagiatą.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Apr 10, 2014, 6:07 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:07 PM

Du metus su KTU bylinėjęsis inžinierius P.Banevičius liko nieko nepešęs – jo skundas dėl neva neteisėto daktaro laipsnio atšaukimo buvo atmestas.

“P.Banevičius išrado tai, ką savo disertacijose aš ir mano kolegos mokslininkai buvome apgynę dar 1984 metais. Disertaciją jis pristatė kaip originalų, moksline prasme naują ir reikšmingą tyrimą, kurioje nėra kitų mokslo atstovų indėlio”, - piktinosi 67 metų docentė Zita Migonienė.

Triukšmas kilo dar 2002 metais, P.Banevičiui apsigynus daktaro disertaciją “Relaksaciniai procesai karščiui atspariuose polimeruose ir jų charakterizavimas.

KTU senatas po metų paskelbė šį darbą plagiatu.

Sprendimas atšaukti daktaro laipsnį buvo priimtas tik 2012 metų balandį, remiantis KTU senato sudarytos komisijos išvadomis.

P.Banevičius kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti rektoriaus Petro Baršausko įsakymą ir du senato nutarimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.