Žodžio kišenėje neieškantis žemaitis kontrabandininkas neišsuko

Šiaulių kriminalistai sučiupo telšiškį kontrabandininką 29 metų R.K., kuris gabeno nelegalų baltarusiškų cigarečių krovinį. Per porą mėnesių šis pogrindinio verslo atstovas sučiuptas antrąkart.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Apr 10, 2014, 3:45 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 6:16 PM

Šįsyk žemaičio vairuojamas „Volkswagen Vento“ sustabdytas Varniuose (Telšių r.). Automobilyje buvo 3000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis, kurių vertė 22 tūkstančiai litų.

Įkliuvęs kontrabandininkas bandė naiviai teisintis esąs mėgėjas užtraukti dūmą – neva visi rūkalai pirkti savoms reikmėms. Žodžio kišenėje neieškantis vyriškis sukurpė istoriją, kad cigarečių pirko Lenkijoje.

Pastarasis teiginys dar labiau prajuokino pareigūnus, nes dar niekam neteko girdėti apie baltarusiškomis kontrabandinėmis cigaretėmis prekiaujančius lenkus. Priešingai – jie patys įkliūva Lietuvoje, kai nusiperka akcizais neapmokestintų rūkalų.

Bet telšiškio versijos pernelyg nenustebino, nes su jo išmone pareigūnams jam teko susidurti šių metų vasario 14-ąją. Tądien Raseinių rajone buvo sustabdytas R.K. vairuojamas automobilis „Audi 100”.

Per apžiūrą kriminalistai aptiko dvi slaptavietes, grūste prigrūtas kontrabandinių rūkalų. Viena slaptavietė buvo po variklio dangčiu. Antroji buvo kur kas erdvesnė – auksarankis panaudojo erdvę už galinės sėdynės atlošo, kuro bako vietą ir bagažinę.

Tąsyk žemaitis įtikinėjo, kad 3500 pakelių cigarečių skirtos vestuvėms. Pareigūnai kvatojo iš originalios versijos, mat apie pokylį, kurio pagrindinis patiekalas – rūkalai, niekam nebuvo tekę girdėti.

Už pastarąjį nusižengimą teismas iš vyriškio konfiskavo automobilį ir skyrė 12 tūkstančių litų baudą, kurios jis, aišku, nemokėjo. Netrukus jis įsigijo kitą mašiną ir vėl ėmėsi pelningo amato.

Antras sulaikymas kontrabandininkui kainuos dar daugiau. Dabar jam gresia bauda nuo 20 iki 50 tūkstančių litų. Aišku, jis neteks ir krovinio. Tikėtina , kad teismas nuspręs konfiskuoti ir automobilį.

Lietuvoje galima gabenti ne daugiau 10 pakelių cigarečių, nepažymėtų ES bendrijai priklausančių valstybių banderolėmis Už didesnį tokių cigarečių kiekį gresia administracinė atsakomybė – bauda, kuri didėja proporcingai turimų cigarečių kiekiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.