Merginos žudikai ilgam pasiųsti už grotų

Dviejų Suvalkijos regione veikiančių nusikalstamų grupuočių atstovai 2012-ųjų vasarą susiriejo dėl smulkmenų, o jų konflikto auka tapo mergina, kurią pakirto iš automatinių ginklų į namą Marijampolėje paleisti šūviai.

M.Grigoriu (kairėje) ir E.Galinis nuteisti už nužudymą.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Grigoriu (kairėje) ir E.Galinis nuteisti už nužudymą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Apr 14, 2014, 10:13 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 4:39 PM

Už šį nusikaltimą Kauno apygardos teismas nuteisė keturis kaltinamuosius. Kalvarijos gyventojai 29 metų Egidijus Galinis už grotų praleis 12 metų, jo bendraamžis Martynas Grigoriu – 14 metų. Marijampoliečiams 33 metų Martynui Rinkevičiui skirta 10 metų 6 mėnesių, 38 metų Dainiui Kulbokai – 1 metų 1 mėnesio laisvės atėmimo bausmė.

Pastarasis tik perdavė bičiuliams ginklus, šaudmenis, o pats išpuolyje nedalyvavo.

Ankstyvą 2012 metų birželio 16-osios rytą iš automatinių ginklų buvo apšaudytas pareigūnams gerai pažįstamo Gintaro Žemininko namas Mokolų kaime (Marijampolės r.).

Kulka pakirto antrajame aukšte miegojusią G.Žemininko draugę 24 metų Neringą Navikaitę, taip pat sužalojo šeimininko tetą.

Kriminalistai išsiaiškino, kad išvakarėse didelė kompanija bičiulių per televiziją žiūrėjo futbolo varžybas ir girtavo viename Marijampolėje esančiame name.Pas juos užsukę dar keli pažįstami vyriškiai ėmė  D.Kulbokai priekaištauti, kad šis davė parodymus vienoje baudžiamojoje byloje. Tarp priešiškai nusiteikusių kompanijų kilo muštynės, vienas linksmybių dalyvis smarkiai nukentėjo, todėl žaibiškai buvo sukurtas keršto planas.

D.Kulboka parūpino ginklų, o trys jo bičiuliai iš pradžių automobilių „Volkswagen Golf" važinėjo po Marijampolę ieškodami užpuolikų. Jų nesutikę nuvažiavo prie vieno priešininkų būsto apsiginklavę automatiniais ginklais „Agram 2002“ ir „Kalašnikov“. Į pastatą buvo paleista apie 30 šūvių.

G.Žemininkas ir jo brolis Audrius garsėja aršiu būdu ir labai dažnai įsivelia į nemalonias istorijas, jie kelis kartus teisti. Iškart po nusikaltimo marijampoliečiai pareigūnams aiškino nenumanantys, kas galėjo paleisti į namo sieną pliūpsnį šūvių.

Teisiamųjų suole atsidūręs M.Rinkevičius teistas net 8 kartus. Vyriškis serga ir gydomas Laisvės atėmimo vietų ligoninėje.

E.Galinis teistas 7 kartus, o jo geras bičiulis M.Grigoriu tvirtino net neprisimenantis, kiek kartų girdėjo apkaltinamąjį nuosprendį. Teisėjui jis sugebėjo paaiškinti, kad teistas daug kartų.

Iškart po nusikaltimo pareigūnai sulaikė M.Rinkevičių ir D.Kulboką, o kiti du jų bendrininkai pasislėpė.

Abu Kalvarijos gyventojai buvo sulaikyti po mėnesio Kaune, kur glaudėsi vieno pažįstamo bute. Sunkiai sergantis M.Rinkevičius padėjo atskleisti nusikaltimą, todėl dabar yra saugomas pareigūnų. Tiek jis, tiek D.Kulboka teisme davė nuoseklius parodymus ir pripažino kaltę. D.Kulboka buvo suimtas teismo salėje iškart po nuosprendžio paskelbimo. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.