Įtariamasis dembaviškės nužudymu nuosprendį išklausė su šypsena

Panevėžio miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį 33 metų panevėžiečiui Juliui Jakubaičiui. Žinią, kad už vagystę iš alaus baro ir smurtą prieš žmoną jam skirti 3 metai nelaisvės, teisiamasis išklausė šypsodamasis – jam dar gresia įkalinimas iki gyvos galvos. Greičiausiai dar šiemet teismas pradės nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje J.Jakubaitis kartu su 22 metų Deividu Antanaičiu kaltinami pagrobę, išprievartavę ir gyvą sudeginę 17-metę Dembavos gyventoją.

J.Jakubaitis nuosprendį išklausė šypsodamasis, bet vėliau dangstėsi nuo fotoobjektyvų.<br>R.Stundžienės nuotr.
J.Jakubaitis nuosprendį išklausė šypsodamasis, bet vėliau dangstėsi nuo fotoobjektyvų.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 24, 2014, 2:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:12 PM

Apvogė alaus barą

2013 metų rugsėjo 21 dieną pareigūnams dėl dembaviškės nužudymo sulaikius J.Jakubaitį ir D.Antanaitį, buvo paimti jų pirštų atspaudai ir duomenų bazėje tikrinama, ar jie nėra susiję su kokiais kitais neatskleistais nusikaltimais.

Tuomet ir paaiškėjo, kad J.Jakubaičio pirštų atspaudų ekspertai rado dar 2005 metais, apžiūrėdami apvogtą alaus barą Vilties gatvėje.

Įtariama, kad tuomet 25-erių metų J.Jakubaitis pro langą įsibrovė į pirmame daugiabučio aukšte esantį alaus barą. Iš jo buvo pavogtas kasos aparatas su 150 litų, dingo ir apie 40 pakelių cigarečių. Nors teisme J.Jakubaitis savo kaltę neigė ir tvirtino, kad pirštų atspaudų galėjo likti jam anksčiau užėjus į šį barą nusipirkti alaus ar cigarečių, teisėjo tai neįtikino. J.Jakubaičio pirštų atspaudai rasti ant įsibrovėlio išlaužto lango rėmo išorinės ir vidinės pusės, o į sandėlį, kuriame šis langas yra, lankytojai nepatenka.     Žmonai sulaužė nosį

J.Jakubaitis buvo teisiamas ir dėl savo žmonos sužalojimo. Ranką prieš savo mažamečio vaiko motiną J.Jakubaitis pakėlė pernai, rugsėjo 12 dieną.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tos dienos vakarą kilus konfliktui tarp sutuoktinių, J.Jakubaitis kelis kartus smogė žmonai į veidą. Nuo smūgių jai net lūžo nosis. Tuo metu namuose buvo ir mažametis poros vaikas, tačiau smurtaujančio tėvo nematė, nes miegojo.

Teisme J.Jakubaičio žmona pasakojo, kad vakare jai grįžus iš darbo sutuoktinis ėmė priekaištauti dėl neištikimybės. Kilus konfliktui jis kelis kartus žmonai trenkė į veidą, smaugė, už plaukų pakėlė nuo kėdės. Nuo smūgių jaunai moteriai lūžo nosies kaulai, pasipylė kraujas. Jau ir anksčiau nuo J.Jakubaičio nukentėjusi moteris neketina atleisti savo skriaudikui. Teisme ji sakė, kad ruošiasi pradėti skyrybų procesą.

Pats J.Jakubaitis kaltės nepripažino nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme. Jis tvirtino, kad sutuoktinę užgavo netyčia. Esą jie abu vakarojo prie žvakės, o jai užgesus siekdamas ant lentynos padėto žiebtuvėlio netyčia ranka užkliudęs žmonos veidą.

Sudeginta bagažinėje

Praėjus kiek daugiau nei savaitei po sutuoktinės sumušimo J.Jakubaitis buvo sulaikytas dėl 17-metės dembaviškės pagrobimo, išžaginimo ir sudeginimo.

J.Jakubaitis ir D.Antanaitis 2013 metų rugsėjo 21 dienos popietę buvo sulaikyti netoli Panevėžio. Po to, kai tos pačios dienos rytą miškelyje netoli Velžio buvo rastas sudegęs automobilis, o jo bagažinėje – 17-metės merginos iš Dembavos palaikai.

Prieš tai ši nepilnametė kelis kartus skambino Bendruoju pagalbos centro telefonu, pranešė, kad yra vežiojama automobilio bagažinėje dviejų nepažįstamų vyrų, kurie ją pagrobė autobusų stotelėje ir išprievartavo. Kelis kartus nutrūkdavęs pokalbis tęsėsi apie pusvalandį. Pabaigoje pagrobta mergina pasakė, kad jaučia dūmų kvapą ir ėmė kosėti. Paskui viskas nutilo.

Merginos buvimo vietos BPC nepavyko nustatyti. Nors ieškoti pagrobėjų automobilio buvo išsiųsti keli policijos ekipažai, paieškos buvo nesėkmingos. Tik maždaug po valandos buvo pranešta apie Velžio seniūnijoje, netoli Keravos kaimo miškelyje, degantį automobilį. Jame ir buvo rastas 17-metės kūnas.

Tą pačią popietę skirtingose vietose netoli Panevėžio policijos pareigūnai sulaikė J.Jakubaitį ir D.Antanaitį, įtariamus šiuos nusikaltimu.

Byloje yra duomenų, kad abu įtariamieji nusikaltimo dieną vartojo narkotikų. Abu jauni vyrai neigia prievartavę, o paskui sudeginę savo auką. Jie iki šiol kaltę verčia vienas kitam.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.