Įžūlių panevėžiečių nusikaltimų virtinę nutraukė pareigūnai

Trečiadienį Panevėžio apskrityje tris parduotuves apiplėšusią trijulę Pasvalio rajone sulaikė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalistinių tyrimo biuro Kriminalistinio aptarnavimo skyriaus (toliau – Panevėžio aps. VPK KTB KAS) specialistai. Vienas jų tądien surado dauboje tūnančią sušalusią balandžio 21 d. iš namų Kupiškio rajone išėjusią 14-metę mergaitę. Pareigūnams teko panaudoti ne tik tarnybinį ginklą, bet ir po laukus pabėgioti. Sulaukta ir ūkininko pagalbos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 10:54 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:16 PM

Trečiadienį 11 val. 17 min. Kupiškyje, Skapiškio gel. stotyje, apiplėšta J. S. individualios įmonės parduotuvė. Į parduotuvę atėję vaikinas ir mergina 24-erių pardavėjai į akis papurškė dujų, trenkė į nugarą ir iš kasos aparato, „Perlo“ terminalo pagrobė 1 000 litų. 16 val. 40 min. panašus nusikaltimas padarytas parduotuvėje Biržų r., Kučgalio k. – pagrobta 51 Lt.

19 val. 34 min. tie patys įtariamieji, dujomis apipurškę 48 metų pardavėją, pagrobė 450 litų. Įtariamieji į parduotuves atvyko automobiliu „Renault Laguna“. Panevėžio aps. VPK pradėjo ikiteisminius tyrimus dėl plėšimų.

Automobilio „Renault Laguna“ ieškota, nes įtarta, kad balandžio 19 d. jo vairuotoja, atvykusi į degalinę „Ventus nafta“ Panevėžyje, Senamiesčio g., į degalų baką įsipylė 45 litrus degalų ir nesumokėjusi išvažiavo. Nuostolis – 199 Lt.

Antradienį degalinėje Kupiškio r., Skapiškio sen., Laukelių k., šio automobilio vairuotoja išvažiavo nesumokėjusi už 49,01 litro degalų. Nuostolis – 228 Lt.

 Į nusikaltimo vietą vykę Panevėžio aps. VPK KTB KAS specialistai degalinėje Pasvalio r., Raubonių k., pamatė stovintį automobilį „Renault Laguna“. Automobilio salone sėdėjo jaunuolis. Specialistas jį sulaikė. Jo kolegė, eidama į degalinę, susidūrė su merginomis, kurios, pamačiusios pareigūnę, puolė bėgti į laukus. Pareigūnė jas nusivijo, į orą iššovė du įspėjamuosius šūvius iš tarnybinio ginklo. Bėglės metėsi į skirtingas puses. Pareigūnė, pamačiusi laukuose dirbantį vyrą, šūktelėjo jam: „Padėkit!“, nusivijo vieną iš bėglių ir ją sulaikė. Antrąją bėglę sulaikė laukuose dirbęs vyras, buvęs policijos pareigūnas.

Sulaikyti įtariamieji – panevėžiečiai: S. L., gimusi 1993 m., T. P., gimęs 1991 m., ir 16-metė Panevėžio rajono gyventoja.

Panevėžio miesto policijos komisariatas S. L. atžvilgiu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo, dėl privataus asmens įžeidimo, grasinimo nužudyti. Dėl teismo paskirtų kardomųjų priemonių pažeidinėjimo įtariamajai S. L. už akių paskirtas suėmimas, ji slapstėsi (primename, kad kovo 28 d. būtent S. L. į butą neįsileido atvykusių policijos pareigūnų, grasino su mažamete dukra iššokti iš 5-ojo aukšto, vėliau pabėgo iš ligoninės). Rytoj  Panevėžio aps. VPK Panevėžio m. PK tyrėjai kreipsis į teismą dėl suėmimo termino nustatymo.

Sulaikytas įtariamasis T. P. policijai gerai žinomas, anksčiau teistas. 16-metė Panevėžio rajono gyventoja taip pat žinoma policijai, dažnai bėga iš namų, Panevėžio rajono PK buvo paskelbta jos paieška. Penktadienį Panevėžio apygardos prokuratūros Panevėžio miesto prokuratūros prokurorai kreipsis į teismą dėl kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo įtariamiesiems.

 Įtariama, kad šie asmenys apskrityje įvykdė ir daugiau nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.