Jaunuoliai plėšė kaimo parduotuves ir grožėjosi apylinkėmis

Panevėžio miesto apylinkės teismas leido suimti jaunų panevėžiečių trijulę, įtariamą apiplėšus kelias kaimo parduotuves Kupiškio ir Biržų rajonuose bei įvykdžius kitus nusikaltimus. Paaiškėjo, kad trečiadienį išsiruošę plėšti parduotuvių 23 metų Tadas Pavilonis 21 metų jo draugė Sandra Lukavičienė bei 16-metė paauglė dar spėjo ir apžiūrėti vaizdingas gretimų rajonų apylinkes.

T.Pavilonį (kairėje) teismas leido suimti 3 mėnesiams.<br>R.Stundžienės nuotr.
T.Pavilonį (kairėje) teismas leido suimti 3 mėnesiams.<br>R.Stundžienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

2014-04-25 17:47, atnaujinta 2018-02-14 12:01

Pasipylė pranešimai apie plėšimus

Panevėžyje gyvenantys T.Pavilonis, 21 metų S.Lukavičienė bei 16-metė jų draugė policijos pareigūnų buvo sulaikyti balandžio 23 dienos vakarą Pasvalio rajone, Raubonių kaime esančioje degalinėje.

Tuo metu Panevėžio policijos Kriminalistinio aptarnavimo skyriaus ekspertai vyko ieškoti įkalčių į Biržų rajoną, kur tądien įžūliai buvo apiplėštos dvi kaimo parduotuvės. Dar viena parduotuvė pagal tą pačią schemą buvo apiplėšta tos pačios dienos rytą Kupiškio rajone.

Nusikaltėliai veikė taip pat – jaunuolis ir mergina, užėję į kaimo parduotuvę tuo metu, kai joje buvo tik pardavėja, apsimesdavo kažką perkantys, o darbuotojai atidarius kasos aparato stalčių, papurkšdavo į veidą dujų ir čiupdavo pinigus. Jų grobiu tądien tapo nuo 50 iki 1 tūkst. litų.

Spruko į laukus

Apie įžūlius, vidury dienos įvykdytus kelis apiplėšimus sužinoję policijos pareigūnai ėmė ieškoti automobilio „Renault Laguna“ – būtent tokio modelio automobiliu po apiplėšimų spruko nusikaltėliai.

Todėl apie tai, kad ieškomas būtent tokio modelio ir spalvos automobilis žinantys panevėžiečiai policijos pareigūnai nepatikėjo savo akimis, pastebėję jį stovintį Raubonių kaimo degalinėje.

Šio automobilio salone sėdėjusį jaunuolį policijos ekspertas sulaikė. Jo kolegė, eidama į degalinę, susitiko dvi merginas. Pastarosios, pamačiusios pareigūnę, puolė bėgti į laukus. Policininkė jas nusivijo, į orą iššovė du įspėjamuosius šūvius iš tarnybinio ginklo.

Tuomet bėglės metėsi į skirtingas puses. Pareigūnė, pamačiusi laukuose dirbantį vyrą ir šūktelėjusį jį į pagalbą, nusivijo vieną iš bėglių ir ją sulaikė. Antrąją merginą sučiupo minėtas laukuose dirbęs vyras. Beje, tai buvęs policijos pareigūnas.

Neseniai grįžo iš Vokietijos

Vakar į teismą vienas po kito buvo vedami visi trys įtariamieji. T.Pavilonį teismas leido suimti 3 mėnesiams. Šis jaunuolis yra anksčiau teistas ir Lietuvoje, ir Švedijoje, tačiau teistumai jau išnykę. Pareigūnams jis teigė vos prieš mėnesį grįžęs iš Vokietijos, kur uždarbiavo.

Sulaikytas pareigūnų T.Pavilonis savo kaltės neneigė, tačiau teigė, kad iš anksto plėšikauti nesiruošė, tai įvyko spontaniškai. Esą, su sugyventine Sandra Lukavičiene ir seniai pažįstama šešiolikamete jis tiesiog pramogaudami važinėjosi po gretimus rajonus, pasivaikščiojo po vieno dvaro teritoriją, parką.

Panevėžio rajone gyvenančią 16-metę, kuri, įtariama, kartu su T.Paviloniu ėjo plėšikauti į parduotuves, teismas leido suimti 1 mėnesiui. Policijai žinoma mergina niekur nesimoko, dažnai bėga iš namų. Prieš kurį laiką buvo paskelbta jos paieška.

Grasino išmesti per langą savo kūdikį

Spalvingiausia biografija – 21 metų Sandros Lukavičienės, kuri į teismą buvo atvesta surakintomis rankomis ir kojomis. Pareigūnai tokių priemonių ėmėsi ne veltui – jauna moteris ne kartą yra sėkmingai nuo jų pasprukusi.

Panevėžio aps. VPK Panevėžio miesto policijos komisariate S.Lukavičienės atžvilgiu atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo, dėl privataus asmens įžeidimo, dėl grasinimo nužudyti.

Dėl teismo paskirtų kardomųjų priemonių pažeidinėjimo jai už akių buvo paskirtas suėmimas, tačiau moteris kurį laiką slapstėsi.

Policijos pareigūnams pavyko nustatyti jos buvimo vietą, jie kovo 28 dieną atvyko į bendrabutį Staniūnų gatvėje, kur S.Lukavičienė pastaruoju metu gyveno. Tačiau bėglė policijos ilgai neįsileido. Užsibarikadavusi 5-ojo aukšto bute ji grasino išmesti per langą savo mažametį vaiką ir pati iššokti. Galiausiai pareigūnams pavyko patekti į vidų.

Kartu su kūdikiu S.Lukavičienė buvo nuvežta į Panevėžio ligoninę. Ten moteris sugebėjo suklaidinti pareigūnus ir vėl pasprukti.

Penktadienį atvežta į teismą S.Lukavičienė dangstėsi nuo objektyvų, o teisėjos kabinete apsiašarojo. Jai įtarimai dėl plėšimų nėra pareikšti – ji T.Pavilonio ir nepilnametės laukdavo automobilyje, kurį ir vairavo ir tvirtino nežinojusi, kad jie plėšikavo. Tačiau S.Lukavičienė įtariama keliose degalinėse vogusi degalus – prisipildavo į „Renault Laguna“ benzino ir išvažiuodavo nesusimokėjusi.

Teismas S.Lukavičienę leido suimti 1 mėnesiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.