Mylimojo įkalbėta panevėžietė pradangino „Subaru“

Jaunai panevėžietei ir jos draugui nepavyko pasipelnyti iš tariamos automobilio „Subaru Forester“ vagystės. Panevėžio policija kartu su prokuratūros bei draudimo bendrovės atstovais nustatė, kad porelė sukčiaudama bandė pasisavinti beveik 40 tūkst. litų draudimo išmokų. Tariamai pavogtas automobilis buvo išardytas ir parduotas dalimis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Apr 25, 2014, 1:34 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:03 PM

Praėjusių metų pabaigoje Panevėžio policija gavo 33 metų panevėžietės E. B. pranešimą, kad pavogtas jai priklausantis iš Amerikos atplukdytas automobilis „Subaru Forester“, kuris stovėjo daugiabučio kieme Molainių gatvėje.

Moters pasakojimas apie daugiau kaip 27 tūkst. litų vertės dingusį automobilį policijos pareigūnams pasirodė įtartinas. Pareigūnai ėmė tikrinti ir kitas galimas šio vos kelerių metų senumo automobilio dingimo versijas. Įtarimų dėl „Subaru“ dingimo kilo ir jį apdraudusios draudimo kompanijos „PZU Lietuva“ žalų ekspertams, kurie kreipėsi į policiją.

Policijos, prokuratūros pareigūnams ir draudikams bendradarbiaujant nustatyta, kad E. B. pranešė apie nebūtą automobilio vagystę, siekdama apgaulės būdu gauti draudimo išmoką. Tačiau moteris buvo tik bendrininkė – ji prisipažino, kad į policiją kreipėsi savo 3 metais vyresnio draugo L.B. prašymu.

Toliau atlikdami tyrimą Panevėžio apskrities policijos Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, kad L.B. iš to paties „Subaru“ bando pasipelnyti nebe pirmą kartą. Pernai balandį už avarijos metu apgadintą „Subaru Forester“ jam buvo išmokėta beveik 11 tūkst. litų draudimo išmoka. Tačiau paaiškėjo, kad avariją vyriškis buvo inscenizavęs.

Teismas L. B. ir buvusią jo draugę E. B. pripažino kaltais pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. (sukčiavimas) 1 d., to paties kodekso 236 str. (melagingas įskundimas ar pranešimas apie nebūtą nusikaltimą) 1 d. ir 22 str. (pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) 1 d. Teismas jiems skyrė pinigines baudas.

Penktadienį draudimo kompanijos „PZU Lietuva“ generalinis direktorius Marius Jundulas ir jo pavaduotojas Viktoras Paliūnas apsilankė Panevėžio aps. VPK ir įteikė padėkas Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnams Dainiui Dragūnui, Vaidui Oftui, Linui Kaunui ir Linai Lukoševičiūtei už pastangas atskleidžiant šį nusikaltimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.