K.Daukšys pas rinkėjus skubėjo per greitai

Generalinė prokuratūra gavo policijos prašymą kreiptis į Seimą dėl išankstinio sutikimo suvaržyti Darbo partijos frakcijos atstovo Kęstučio Daukšio laisvę. Seimo narys gerokai viršijo greitį.

K.Daukšys viršijo greitį.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
K.Daukšys viršijo greitį.<br>J.Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

May 22, 2014, 4:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:28 PM

„Truputį negerai išėjo... Lenkiau kitą mašiną, gal šiek tiek per daug spustelėjau. Na ir užfiksavo. Jaučiuosi kaltas ir nusižengęs taisyklėms“, – portalui lrytas.lt kalbėjo K.Daukšys.

Seimo narys apgailestavo, kad „nepajuto“ automobilio greičio. Automobiliu praėjusį penktadienį jis važiavo vienas.

„Nepagalvojau, kad tiek viršysiu... Yra, kaip yra, ką jau padarysi. Važiavau į Alytų pas rinkėjus“, – sakė jis. 

K.Daukšys pabrėžė, kad visi dirba savo darbą – ir policija, ir Seimo nariai: „Kiekvienas dirba savo darbą. Jeigu jau nusižengei, už tai turi atkentėti.“ 

Parlamentaras pabrėžė, kad jam tai gera pamoka – daugiau greičio viršyti jis nenorės. Tiesa, gal net negalės to daryti – iš Seimo nario gali būti keliems mėnesiams atimta teisė vairuoti.

Gerokai viršijo greitį

Panaikinti parlamentaro neliečiamybę prašo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdyba. Apie tai ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra. 

Policijos pateiktais duomenimis, gegužės 16 dieną Seimo nariui K.Daukšiui buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl greičio viršijimo. Protokolas surašytas pagal straipsnį dėl nustatyto greičio viršijimo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą. 

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas (ATPK) numato, kad už tokį pažeidimą asmuo gali būti nubaustas bauda arba administraciniu areštu.

Toks pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 1 tūkst. iki 1,5 tūkst. litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vieno iki trijų mėnesių arba septynių parų administracinį areštą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu šešiems mėnesiams.

Norint nagrinėti  bylą dėl tokio pažeidimo, reikia turėti išankstinį Seimo sutikimą leisti suvaržyti parlamentaro laisvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.