Panevėžio kriminalistai išaiškino Rokiškio r. įvykdytą nužudymą

Perėmę tyrimą iš kolegų rokiškėnų, Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai per parą išaiškino įtariamuosius, bandžiusius pasislėpti Rokiškio ir Ukmergės rajonuose.

Panevėžio kriminalistai iš Rokiškio pareigūnų perėmę bylą nužudymą atskleidė per parą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Panevėžio kriminalistai iš Rokiškio pareigūnų perėmę bylą nužudymą atskleidė per parą.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-05-27 13:40, atnaujinta 2018-02-13 11:43

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, gegužės 10 d. apie 2 val. savo namo kieme Rokiškio rajone, Lainiūnų kaime, rastas miręs S.A. (gim. 1973 m.). Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Rokiškio rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad 40-metis metalo laužo rinkimu vertęsis vyras nužudytas. Ikiteisminis tyrimas perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo.

Gegužės 22 d. tyrimą dėl nužudymo perėmė Panevėžio apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo biuro Smurtinių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Jie anksčiau kaip liudininkus apklaustus Rokiškio r. Pandėlio miestelio gyventojus 20-metį N.V. ir 28-nerių S.P. įtarė nužudymu.

Nustatyta, kad, pardavus metalą, vyrai, talkinę nužudytajam renkant metalo laužą, gėrė nužudytojo kieme. Išgertuvės taikiai nesibaigė. Negavę užmokesčio už darbą, įtariamieji sumušė pinigus už parduotą metalą paslėpusį S.A., surado ir pasiėmė paslėptus 300 litų, išėjo ir toliau gėrė.

Sužinoję, kad jų ieško iš Panevėžio atvykę kriminalistai, vyrai nutarė pasislėpti – N.V. įsidarbino pas ūkininką netoli Pandėlio, o S.P. – pas ūkininką Ukmergės rajone.

Abu įtariamieji anksčiau teisti už vagystes. Panevėžio miesto apylinkės teismas abiem įtariamiesiems skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėn.

Abiems įtariamiesiems gresia laisvės atėmimas nuo septynerių iki penkiolikos metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.