Bedarbis įsigijo 1670 mašinų

Kaune įkliuvo dokumentų klastojimu ir fiktyvia automobilių prekyba įtariamas 34 metų bedarbis Ramūnas Skromovas. Jo vardu 2008–2014 metais buvo įsigyta daugiau nei pusantro tūkstančio mašinų, kurios atsidūrė Vidurinėje Azijoje, rašo „Lietuvos rytas".

Vakarų Europoje fiktyviai įsigyti automobiliai iš Kauno ir kitų miestų turgaviečių būdavo gabenami į Vidurinę Aziją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Vakarų Europoje fiktyviai įsigyti automobiliai iš Kauno ir kitų miestų turgaviečių būdavo gabenami į Vidurinę Aziją.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2014-05-28 09:08, atnaujinta 2018-02-13 11:07

Iš pradžių R.Skromovas sudomino mokesčių inspektorius: kokiu būdu niekur nedirbantis žmogus prisipirko daugybę mašinų, kurių bendra vertė – apie 16 mln. litų?

Kaunietis paaiškino – jis automobiliais neprekiauja, tiktai už kiekvieną savo vardu Lietuvoje įregistruotą transporto priemonę iš šešėlinio pasaulio atstovų gauna po 20 litų.

Tada medžiaga apie jį atsidūrė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje (FNTT).

Šios tarnybos pareigūnai iškėlė R.Skromovui baudžiamąją bylą dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo, dokumentų klastojimo ir melagingos informacijos teikimo. Praėjusią savaitę 23 bylos tomai buvo perduoti į Kauno apylinkės teismą.

Vyriškis tyrėjams atskleidė veiklos schemą. Olandijoje, Vokietijoje ir kitose Europos Sąjungos šalyse esančius automobilius jų savininkai formaliai parduodavo R.Skromovui.

Į Lietuvos turgavietes atgabentas mašinas jis įregistruodavo įmonėje „Regitra“, o paskui jos būdavo išgabenamos į Kazachstaną, Kirgiziją, Tadžikistaną.

Tačiau pardavimas azijiečiams iš viso nebuvo forminamas.

Iš tiesų Vakarų Europoje mašinas pirkdavo, jas į Lietuvą atgabendavo ir pietiečiams parduodavo mūsų šalies šešėlinio pasaulio atstovai, vengiantys mokesčių, pajamų deklaravimo, nenorintys figūruoti oficialiuose buhalterinės apskaitos dokumentuose. Ikiteisminio tyrimo metu jų nustatyti nepavyko.

R.Skromovas per pastaruosius šešerius metus tapo formaliu 1670 naudotų „Mercedes“, BMW, „Audi“, „Volkswagen“ ir kitų markių automobilių savininku. Tai – Lietuvos rekordas tarp privačių asmenų.

Ypač aktyviai kaunietis veikė 2011 ir 2012 metais, savo vardu įregistravęs 1106 transporto priemones.

R.Skromovui gresia iki 7 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.