Apie sprogmenį „Achemoje“ pranešė girtas vyras

Ketvirtadienio vakarą, apie 19 val., Jonavos rajono policijos komisariatas gavo anoniminį pranešimą, kad bendrovės „Achema“ teritorijoje yra padėti sprogmenys. Į įvykio vietą buvo išsiųstos ugniagesių ir policijos pajėgos, budėjo medikai. Buvo įvestas planas „Skydas“.

Įvykio vieta.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Įvykio vieta.<br>J.Vilčinskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 29, 2014, 8:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:27 AM

Vėliau paaiškėjo, kad pranešimas buvo melagingas, policija nustatė melagingai pranešti galėjusį asmenį.

Policija nustatė melagingai pranešti galėjusį asmenį – 1970 metais gimusį A.D.

Pasak policijos, vyrui nustatytas 1,65 promilės girtumas. Jis uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Koncerno „Achemos grupė“ komunikacijos vadovė Gintarė Mierkienė naujienų agentūrai BNS patvirtino, kad buvo policija gavo pranešimą apie neva užminuotą gamyklą ir teigė, kad situacija kontroliuojama.

„Achemos grupė“ technikos direktorius Juozas Tunaitis BNS teigė, kad buvo sušauktas bendrovės ekstremalių situacijų centras, tačiau gamykla dirbo įprastu ritmu. 

„Pas mus yra atvažiavę policijos ekipažai, uždarytas įvažiavimas į teritoriją. Gamykla dirba įprastiniu ritmu, mes turime susirinkę ekstremalių situacijų centrą. Kol kas nesiimame jokių veiksmų, kadangi nieko aiškaus nėra, o dabar renkasi specialiosios tarnybos. Dabar kol kas viskas ramu, jokių ekstremalių situacijų pas mus nėra“, - sakė J.Tunaitis. 

Tai ne pirmas įvykis, ketvirtadienį nutikęs bendrovėje „Achema“.

Ryte avariniu būdu buvo stabdomas azoto rūgšties gamybos agregatas. Dėl to į atmosferą pasklido cheminės medžiagos, o miestiečiai išvydo nusidriekusią „lapės uodegą“.

Kaip portalui jonavoszinios.lt sakė bendrovės „Achema“ technikos direktorius Juozas Tunaitis, panika keliama be reikalo: „Cheminių medžiagų patekimas į atmosferą neviršija leidžiamų normų. Patys važiavom, tikrinom, matavom.“

J.Tunaitis nesiryžo daryti prielaidų, jog anonimo pranešimas susijęs su šios dienos žinia – žiniasklaidoje buvo skelbta, kad avariniu būdu sustabdytas azoto rūgšties gamybos agregatas. Dėl to į atmosferą pasklido cheminės medžiagos, o miestiečiai išvydo nusidriekusią „lapės uodegą“.

Bendrovė „Achema“ yra didžiausia azoto trąšų ir kitų pramoninių chemijos produktų gamintoja Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?