Kokaino rijiko pasakos teismo neįtikino

Kauno apygardos teismas nepatikėjo jonaviškio 29 metų Rolando Žeimio

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

May 30, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:07 AM

Anksčiau neteistam ir kaltės neneigiančiam vyriškiui skirta mažiausia už tokį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė. Dėl kvaišalų kontrabandos jis išvis buvo išteisintas.

Teisiamųjų suole atsidūręs R.Žeimys pasakojo pernai liepą išvykęs į Olandiją. Iš pradžių jis esą nusprendė tik papramogauti, tačiau vėliau sumanė paieškoti darbo šioje šalyje.

Viename bare vyriškis sutiko juodaodį. Pastarasis po trumpos pažinties pasiūlė lietuviui išnuomoti butą, o vėliau pažadėjo surasti ir darbą.

Po kelių dienų juodaodis pakvietė R.Žeimį į savo namus ir pasiūlė už 5000 eurų atlygį per Turkijos miestą Stambulą nuskraidinti kvaišalus į Japonijos sostinę Tokiją.

Lietuviui jau buvo nupirktas lėktuvo bilietas iki Stambulo, kur jį turėjo pasitikti kažkoks žmogus ir įteikti bilietą tolimesniam skrydžiui.

R.Žeimys tikina pasiūlymo atsisakęs, tačiau tuomet juodaodis jį neva uždarė bute, mušė ir galiausiai grasino išsitraukęs pistoletą.

„Pamaniau, kad bus blogai“, – kalbėjo teisiamasis, kuris tuomet neva per prievartą turėjo praryti 60–70 maišelių. R.Žeimys neslėpė iškart supratęs, kad juose yra kvaišalai.

Lietuvis buvo nuvežtas į Roterdamo oro uostą, tačiau į Stambulą neišskrido – nutaikęs progą paspruko nuo tariamo skriaudiko ir mikroautobusu grįžo į Lietuvą.

Dalis maišelių iš jovaviškio organizmo pasišalino, tačiau pernai rugpjūčio 28 dieną jis pasijuto labai blogai ir buvo nuvežtas į Jonavos ligoninę. Medikai vyriškio pilve išvydo svetimkūnius ir atliko operaciją. Jos metu pavyko ištraukti 44 maišelius, kuriuose buvo 130 gramų kokaino. Laiku nesuteikus pagalbos R.Žeimys galėjo numirti.

Prokuroras stebėjosi, kad maždaug mėnesį nešiodamas pilve įspūdingo dydžio kokaino siuntą, kurią prarijo per prievartą, R.Žeimys nesikreipė į policijos pareigūnus.

„Lietuvos policija nepasitikiu. Kodėl? Turiu gausybę priežasčių“, - tvirtino teisiamasis. Tačiau jis nesugebėjo paaiškinti, kodėl nesikreipė pagalbos į Olandijos, Vokietijos ar Lenkijos pareigūnus.

Kriminalistai mano, kad vyriškis atliko vadinamojo mulo pareigas, istoriją apie grėsmingą juodaodį išsigalvojo ir turėjo užduotį kvaišalus atgabenti į Lietuvą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.