Marija Milinienė tikisi pažiūrėti savo sūnaus žudikams į akis

Iki šiol savo sūnaus žudikų pavardžių nežinanti Marija Milinienė teigia, kad Neringos Venckienės atvežimas į Lietuvą ne tik išjudintų nemažai įstrigusių ikiteisminių tyrimų, bet ir padėtų atverti akis tai visuomenės daliai, kuri iki šiol naiviai tiki, kad egzistavo kažkoks pedofilų klanas, kuris prievartavo ir tvirkino Laimutės Stankūnaitės dukrą.

M.Milinienė tiki, kad N.Venckienės atvežimas į Lietuvą padėtų paaiškėti teisybei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
M.Milinienė tiki, kad N.Venckienės atvežimas į Lietuvą padėtų paaiškėti teisybei.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Jun 3, 2014, 7:39 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:23 AM

„Žinau, kad yra pokalbių, užfiksuotų Kedžių namuose įrašai, kuriuose pagrindinė ir svarbiausia visuomenei informacija yra ta, kad mergaitė nebuvo prievartaujama, tvirkinama, kad mergaitė visą laiką norėjo pas mamą“, - antradienio vakarą „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“ sakė M.Milinienė.

Su savo sūnaus nužudymo byla susipažinusi ir daugelio liudytojų apklausoje dalyvavusi (kaip nukentėjusioji ji turi teisę susipažinti su byla ir dalyvauti apklausose – Red.) moteris sakė, kad N.Venckienės parodymai yra labai svarbūs ir jos sūnaus nužudymo byloje.

Kol kas N.Venckienė šioje byloje buvo apklausta tik vieną kartą ir atsakė vos į kelis klausimus. Ji patvirtino, kad buvusio jos viršininko, Kauno apygardos teismo teisėjo žmona, netrukus po savo sūnaus mirties buvo atėjusi į jos kabinetą ir atnešė jai savo sūnaus nuotraukas.

Šias nuotraukas M.Milinienė paprašė parodyti L.Stankūnaitės dukrai, tačiau, pasak N.Venckienės, mergaitė jose neatpažino tariamo trečio pedofilo Aido, nors juo viešoje erdvėje jau buvo įvardijamas V.Milinis.

Vėliau, pradėjus ikiteisminį tyrimą, atsirado pakankamai duomenų, liudijančių, kad pedofilijos istorija ir V.Milinio šmeižtas gimė ne kur kitur, o Klonio gatvėje, o jo iniciatore gali būti pati N.Venckienė.

Ji buvo kviečiama į papildomas apklausas, tačiau ignoravo teisėsaugininkus motyvuodama tuo, kad turi teisinę neliečiamybę.

M.Milinienė laidoje taip pat kritikavo generalinės prokuratūros darbą ir politikų kišimąsi į šią krauju aplaistytą istoriją.

„ Dabar generalinės prokuratūros pozicija yra tokia: vilkinimas, bylų skaidymas, siekiant, kad nebūtų susisteminti duomenys, kad nesueitų galai“, - sakė M.Milinienė.

Pasak moters, prokurorai puikiai supranta, kad tik sujungus visus „violetinius“ tyrimus į vieną bus galima pasiekti kažkokių rezultatų, tačiau tai specialiai nedaroma.

Negana to, policijos tyrėjams trukdoma dirbti, nes jie be prokurorų žinios negali atlikti jokių veiksmų, o pastarieji stabdo bet kokią aktyvesnę veiklą.

Dėl Dariaus Valio vadovaujamos prokuratūros nenoro imtis aktyvių veiksmų, M.Milinienės nuomone, iki šiol N.Venckienė gyvena JAV, nors yra žinoma jos gyvenamoji vieta, o ir šešiais nusikaltimais įtariama bėglė, pati nesislapsto.

Moteris įsitikinusi, kad prokurorams įtaką daro ir politikai, kurie dėl asmeninių interesų nenori, kad N.Venckienė būtų atvežta į Lietuvą ir apklausta.

Kodėl? Todėl, kad jie nuo pradžių darė įtaką šiai bylai, o kai kurių politikų pavardės netgi figūruoja labai įdomiuose pokalbiuose.

„Esu susipažinusi su kai kuriais telefoniniais pokalbiai, ten figūruoja ir kai kurių politikų pavardės, aiškiai matosi jų įtaka, jų pagalba. Kai skaičiau šių pokalbių išklotines buvau šokiruota leksikos kuria kalbėjo šios šeimos nariai. Seimui būtų naudinga paklausyti tuos pokalbius ir tuos keiksmažodžius, tuos baisius išsireiškimus“, - kalbėjo M.Milinienė.

Ne kartą įvairiausių grasinimų sulaukusi kaunietė teigė, kad kol kas nesiruošia emigruoti iš Lietuvos, tačiau labai norėtų, kad iš jos išvyktų jos vaikai, kuriems taip pat nuolat yra grasinama, kurie yra persekiojami ir šmeižiami.

„Aš pati liksiu, nes norėčiau pažiūrėti savo vaiko žudikams į akis“, - sakė M.Milinienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.