Klaipėdietis žmonos gimtadienį apšlakstė jos ir savo krauju

Klaipėdos policija narplioja šiurpų žudynių kamuolį – uostamiesčio gyventojas 37 metų Valdas R. daugiabutyje nužudė savo žmoną Renatą R, o paskui pats užsinėrė kilpą ant kaklo. Nužudytoji šiandien turėjo švęsti savo 34 -ąjį gimtadienį. Negyvus sutuoktinius namuose aptiko artimi giminaičiai.

Šiame Baltijos prospekto daugiabutyje įvyko šiurpi tragedija.<br>V.Gedvilo nuotr.
Šiame Baltijos prospekto daugiabutyje įvyko šiurpi tragedija.<br>V.Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gediminas Pilaitis

Jul 8, 2014, 1:46 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:42 AM

Vakar atvykę į Baltijos prospekte esantį daugiabutį ir įžengę į butą, kuriame gyveno sutuoktiniai, pareigūnai išvydo kraupų vaizdą – kambaryje ant grindų gulėjo negyva moteris su smaugimo žymėmis ant kaklo. Jos vyras buvo pasikoręs.

Pirmadienį tarp sutuoktinių tikriausiai buvo įsiplieskęs kažkoks konfliktas. Įtariama, kad visos ribos buvo peržengtos: įniršęs vyriškis iš pradžių pasmaugė savo žmoną, o paskui ir pats pasikorė.

Bute aptiktas trumpas atsisveikinimo raštelis. Kas jį parašė, dar neaišku – autorystę mėginama nustatyti. Raštelio turinio pareigūnai kol kas neatskleidžia ir nekomentuoja  – pirmiausiai jį turi ištirti Policijos departamento grafologai.

Neaišku, kodėl sutuoktiniai susipyko savo gimtadienių išvakarėse. Nužudytai  Renatai šiandien būtų sukakę 34 metai. Trejais metais vyresnis Valdas  savo gimtadienį būtų šventęs šeštadienį. 

Įteisinę savo santuoką klaipėdiečiai kartu gyveno vos pusmetį. Tai nebuvo pirmoji jų santuoka. Abu turėjo vaikų iš pirmųjų santuokų. Be motinos liko dvylikametė Renatos duktė. Valdo dukra vyresnė -  jai aštuoniolika metų. 

Daugiabučio gyventojams ši šeima jokių rūpesčių nekėlė. Kaimynai ją vadino ramia, draugiška, tiesiog pavyzdinga pora.

Nužudyta Renata darbavosi Taikos prospekte esančiame prekybos ir pramogų centre „Akropolis“. Pasak giminių, jos vyras pastaruoju niekur nedirbo. Anksčia jis išvykdavo uždarbiauti į Vokietiją, Prancūziją, kitas  užsienio šalis.

Pirmadienį prieš vidurnaktį Valdas beldėsi į kaimynų buto duris. Jie pastebėjo, kad vyriškis tada buvo smarkiai susijaudinęs – kaimynų prašė paskolinti cigarečių. 

Namo gyventojai naktį iš sekmadienio į pirmadienį jokio triukšmo negirdėjo. Negyvus sutuoktinius bute aptiko ir iškvietė policiją jų pasigedę artimi giminaičiai. Renata jiems buvo palikusi atsarginius buto raktus.

Sutuoktiniai galėjo susipykti per anksti pradėję švęsti savo gimtadienius. Nesantaika galėjo kilti ir dėl kitokių priežasčių.

Uostamiesčio policijos kriminalistai aiškinasi šių žmonių žūties aplinkybes ir priežastis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.