Kaimyną su veikiančiu pjūklu užpuolęs vyras neteko laisvės

Nesantaiką su kaimynu sprendęs smurtu ir tarsi siaubo filme užpuolęs jį su veikiančiu benzininiu pjūklu rankose 36 metų panevėžietis A.T. Panevėžio apygardos teismo nuosprendžiu nuteistas aštuonerių metų laisvės atėmimu už pasikėsinimą nužudyti ir suimtas teismo salėje.

Su veikiančiu benzininiu pjūklu rankose kaimyną užpuolęs 36 metų panevėžietis A.T. nuteistas 8 m. laisvės atėmimu ir suimtas teismo salėje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Su veikiančiu benzininiu pjūklu rankose kaimyną užpuolęs 36 metų panevėžietis A.T. nuteistas 8 m. laisvės atėmimu ir suimtas teismo salėje.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2014, 3:21 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:12 AM

Kaip pranešė Panevėžio apygardos prokuratūra, iš nuteistojo nukentėjusiajam priteista dvidešimt tūkstančių litų neturtinės žalos ir 3 tūkst. 234 litai gydymo išlaidų valstybinei ligonių kasai.

Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės J.S., palaikiusios valstybinį kaltinimą nagrinėjant šią bylą teisme, teigimu, su kaimynais konfliktuodavęs ir vieną jų sužalojęs kaltinamasis savo grasinimus nužudyti siekė įvykdyti pavojingu gyvybei įrankiu – veikiančiu benzininiu pjūklu ir nusikalstamos veikos tikslo nepasiekė dėl ne nuo jo priklausančių aplinkybių.

Panevėžio apskrities VPK pareigūnų ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, pernai vasarą nesantaiką su kaimynu kieme smurtu sprendęs neblaivus aukštaūgis panevėžietis užpuolė 20 metų vyresnį ir smulkesnio kūno sudėjimo nukentėjusįjį su įjungtu benzininiu pjūklu ir grasino jį papjauti.

Gyvybės atėmimo nukentėjusysis išvengė tik aktyviai pasipriešinęs ir kitam vyrui padėjus smurtautoją pargriauti ant žemės. Į pjūklą įsisukusi nukentėjusiojo drabužio skiautė nebeleido grandinei toliau suktis ir jį sustabdė.

Pasak prokurorės, baudžiamasis įstatymas numato, kad pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką yra tyčinis veikimas ar neveikimas, kuriais tiesiogiai pradedamas daryti nusikaltimas ar baudžiamasis nusižengimas, jeigu veika nebuvo baigta dėl nuo kaltininko valios nepriklausančių aplinkybių. Už tyčinį nužudymą baudžiama laisvės atėmimu nuo 7 iki 15 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.