Du klaipėdiečio automobilius pavogė iš tos pačios vietos

Klaipėdietis verslininkas per dvejus metus neteko jau antro automobilio. Abu jie buvo nugvelbti iš tos pačios vietos – stovėjo šalia bendrovės kontoros.

Vagystės aplinkybes aiškinasi Klaipėdos policija.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Vagystės aplinkybes aiškinasi Klaipėdos policija.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

2014-09-12 13:15, atnaujinta 2018-02-09 16:17

Transporto, krovinių gabenimo, ekspedijavimo paslaugas teikiančios uostamiesčio bendrovės savininkas Petras Zigmas Gudaitis policijai pranešė, kad trečiadienio rytą dingo Dailidžių gatvėje stovėjęs „Mercedes“ automobilis, pagamintas 2002 metais. Verslininkas taip pasigedo 1200 eurų, kitų vertingų daiktų: poros benzininių pjūklų, įvairių įrankių.

Automobilis stovėjo šalia bendrovės pastato, kuris yra verslininko namų kaimynystėje.

P.Z.Gudaitis pasakojo, kad naktį girdėjo kažkokį traškesį, bet pamanė, kad tai nerimsta jų šuo. O kai bruzdesys nenurimo, apie šeštą ryto atsikėlė ir išėjo į kiemą pažiūrėti, kas vyksta. Tačiau tepamatė, kaip iš gretimo kiemo atbulomis išvairuojamas jo automobilis apsisuko ir nurūko.

Paaiškėjo, kad vagys įsibrovė į pastato vidų atplėšę plastikinį langą. Jie rado raktų ryšulį, pinigus, fotoaparatą, kitų vertingų daiktų. Vaizdo kameros užfiksavo, kaip nepažįstami asmenys visą susigrobtą turtą krauna į bendrovės automobilio bagažinę.

Kartu su atvykusiais policijos pareigūnais verslininkas apžiūrėjo aplinkinius kiemus. Netoliese esančios specialiosios mokyklos kieme ant žolės gulėjo numestas jo portfelis, kuriame buvo fotoaparatas, dokumentai ir raktai. Neatmetama, kad su grobiu sėlinusius vagis čia kažkas pastebėjo ir jie spruko numetę laimikį.

Pernai P.Z.Gudaičiui nutiko panaši istorija – buvo pavogtas jo visureigis, stovėjęs toje pačioje vietoje. Tąkart jis su draugais penkiolika minučių praleido bendrovės patalpose įrengtoje pirtyje, o kai išėjo, visureigio nebebuvo. Per aplaidumą jo užvedimo rakteliai buvo palikti salone ant sėdynės.

Netrukus verslininkui paskambino pažįstamas ir pasakė, kad automobilis bus grąžintas už 9 tūkst. eurų išpirką. P.Z.Gudaitis nesutiko. Po kelių dienų išpirka sumažėjo beveik dvigubai.

Bendrovės direktorius parašė policijai pareiškimą dėl turto prievartavimo. Du vyrai buvo nuteisti lygtinėmis bausmėmis. Jie tikino apie automobilį nieko nežinantys, buvę tik tarpininkai.

Neatmetama, kad nuteisti reketininkai ryžosi pamokyti juos nubaudusį verslininką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.