Nuo sargybos sprukusius kalinius teko stabdyti šūviais

Penktadienį net dviejuose Lietuvos miestuose - Joniškyje ir nuo jo smarkiai nutolusiame Visagine - kaliniai bandė pasprukti iš konvojaus, tuo sukeldami galimą kriminogeninės situacijos pablogėjimą tuose regionuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 20, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 7:15 AM

Rugsėjo 19 d. 9 val. 50 min. Joniškyje, Medžiotojų gatvėje, Apylinkės teismo uždarame kieme, išlipęs iš konvojaus automobilio, suimtasis už vagystę, 22 metų S. Ž. pastūmė policijos pareigūną ir su antrankiais per užsidarančius vartus pabėgo į gatvę.

Policininkas sušuko perspėjimus sustoti, bet bėglys nepakluso ir tuomet pareigūnas paleido įspėjamąjį šūvį.

Vienok bėglys nebojo pavojaus ir bėgo toliau, kol pargriuvo. Policijos pareigūnai S. Ž. sulaikė ir bylos nagrinėjimui pristatė į teismo posėdį. Po jo vyras buvo konvojuotas į Šiaulių VPK Joniškio rajono policijos komisariato areštinę. Įvykio metu žmonės nenukentėjo.

Tą pačią dieną bėglio kalinio gaudynės prie teismo rūmų įvyko ir tris šimtus kilometrų nuo Joniškio nutolusiame Visagine.

Rugsėjo 19 dieną apie 13 val. 40 min. Visagine, Taikos prospekte, Visagino miesto apylinkės teismo kieme, vežamas iš teismo pastato į konvojaus automobilį 28 metų nuteistasis A.S., pastūmęs policijos pareigūną, su antrankiais pabėgo.

Jis buvo surastas tą pačią dieną Visagine, bute Vilties gatvėje, kur vylėsi rasti saugų prieglobstį.

Sulaikytas kalinys nugabentas į Visagino PK areštinę.

Už bandymą pabėgti abu kaliniai bus patraukti bažiamojon atsakomybėn. Už kalinio pabėgimą baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.