Aiškėja, kas savo automobilyje galėjo gabenti šovinius per sieną

Aiškėja, kad sekmadienį Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje sulaikytas automobilio vairuotojas, kurio mašinoje rastas nemažas kiekis šovinių, gali būti aukštas Minsko teisėsaugos pareigūnas. Apie tai praneša Baltarusijos žiniasklaida.

Baltarusijos žiniasklaida skelbia, kad dėl šovinių kontrabandos sulaikytas įtariamasis yra Minsko Tyrimo komiteto viršininkas Dmitrijus Konoplianikovas.<br>„Tut.by“ nuotr. ir „Lrytas.lt“ montažas
Baltarusijos žiniasklaida skelbia, kad dėl šovinių kontrabandos sulaikytas įtariamasis yra Minsko Tyrimo komiteto viršininkas Dmitrijus Konoplianikovas.<br>„Tut.by“ nuotr. ir „Lrytas.lt“ montažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-24 11:56, atnaujinta 2018-01-29 21:23

Kaip lrytas.lt jau skelbė, sekmadienį vakare Vilniaus teritorinės muitinės Medininkų kelio poste atliekant Baltarusijos Respublikoje registruoto lengvojo automobilio „Honda CR-V“ patikrinimo procedūrą buvo aptiktos kelios dešimtys 9 mm šovinių „Luger“.

Kaip pirmadienį pranešė Generalinė prokuratūra, šiuo automobiliu iš privačios kelionės po Lietuvą į savo šalį vyko vidutinio amžiaus sutuoktiniai, Baltarusijos Respublikos piliečiai.

Aptikus muitinės kontrolei nepateiktus šovinius Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl šovinių kontrabandos, kurio metu bus siekiama išsiaiškinti visas šio įvykio aplinkybes ir nustatyti galimai nusikalstamą veiką įvykdžiusį asmenį.

Minėtu automobiliu vykę asmenys buvo sulaikyti, apie jų sulaikymą nustatyta tvarka buvo informuota Baltarusijos Respublikos ambasada Vilniuje, taip pat patenkintas ambasados pateiktas prašymas leisti susitikti su sulaikytuoju D.K.

Antradienį Baltarusijos žiniasklaida pranešė, kad sulaikytasis gali būti aukštas Minsko teisėsaugos pareigūnas. Pasak portalo tut.by, pasienyje sulaikytas Minsko Tyrimo komiteto viršininkas Dmitrijus Konoplianikovas.

Kaip rašo tut.by, Tyrimo komiteto vadovas jau savaitę atostogavo.

Lietuvos Generalinė prokuratūra trečiadienį patvirtino, kad „minėtu automobiliu vykęs Baltarusijos Respublikos pilietis D. K. yra aukštas pareigas einantis šios šalies teisėsaugos pareigūnas. 

Kaip jau buvo pranešta, jis kartu su savo sutuoktine, taip pat Baltarusijos Respublikos pilietė, važiavo namo po privataus pobūdžio apsilankymo Lietuvoje.“

Generalinės prokuratūros pranešime taip rašoma, kad tęsiant sekmadienį vakare Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl kelių dešimčių šovinių, kurie muitinio patikrinimo metu buvo rasti Baltarusijos Respublikoje registruotame automobilyje ,,Honda CR-V“, atlikus pradinius ikiteisminio tyrimo veiksmus sulaikytiesiems buvo pareikšti įtarimai dėl kontrabanda gabentų šaudmenų.

Siekiant užtikrinti tolesnį įtariamųjų dalyvavimą ikiteisminiame tyrime ir apriboti galimybes išvykti iš šalies, prokuroro sprendimu abiems įtariamiesiems skirtos kardomosios priemonės – asmens dokumentų paėmimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.