Trys lietuviai kalės už britės išžaginimą

Žemės ūkio darbus Didžiojoje Britanijoje dirbę trys lietuviai šios šalies kalėjime praleis 10 metų.

Didžiojoje Britanijoje nuteisti (iš kairės) T.Kojelis, K.Prakapas ir M.Prakapas kalės 10 metų.<br>thelincolnite.co.uk
Didžiojoje Britanijoje nuteisti (iš kairės) T.Kojelis, K.Prakapas ir M.Prakapas kalės 10 metų.<br>thelincolnite.co.uk
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 27, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 10:45 AM

Tokias bausmes Linkolno karališkasis teismas skyrė 30-mečiui Tomui Kojeliui bei dviems broliams - 28 metų Kęstučiui Prakapui ir 24 metų Mindaugui Prakapui.

Lietuvių teismo procesas sudomino nemažai Didžioisos Britanijos spaudos leidinių. Nustatyta, jog trys lietuviai nusikaltimą įvykdė 2012 metų rugsėjo 16-ąją. Linkolno naktiniame klube „Home“ paryčių sulaukusi neblaivi 36 metų moteris susiruošė namo.

Ji ruošėsi išsikviesti taksi, bet prie klubo ėmė bendrauti su trimis nepažįstamais vyrais. Trijulė pasisiūlė sunkiai besiorientuojančią moterį palydėti namo.

Į jų automobilį įsėdusi moteris užmigo, o atsibudusi suprato, kad nepažįstamieji ją nuvežė kažkur kitur. Nežinomame name linksminosi vyrų kompanija. Išsigandusi moteris maldavo vežti ją namo.

Lietuviai ją vėl įsodino į automobilį. Bendrakeleiviai jai nuplėšė drabužius. Teigiama, jog vėliau du vyrai ją laikė, o trečias - prievartavo. Moteris šaukė, prašė paleisti, melavo, kad yra nėščia.

Tačiau užpuolikai į tai nereagavo. Jai buvo liepta išlipti iš automobilio ir pačiai rasti kelią namo. Manoma, kad trijulė prieš ją naudojo smurtą. Kai moteris kreipėsi į policiją ant jos kūno buvo daugybė sumušimų ir nubrozdinimų. Teigiama, jog ji labai išsigando ir patyrė didelį stresą.

Lietuvio teismo procesas prasidėjo vasario mėnesį. Broliai neigė turėję bet kokių seksualinių kontaktų su nukentėjusiąją, o T.Kojelis tvirtino, kad moteris jam siūlė seksą už pinigus. Prokuroras teismui tikino, jog visi trys lietuviai veikė kaip organizuota grupuotė.

"Tai buvo labai sudėtingas ir daug atgarsių sukėlęs įvykis. Atlikome nuodugnų ir stropų tyrimą, o už jo sėkmę galime padėkoti tik aukai, kurios drąsa ir ryžtas buvo nepaprasti”, - portalui thelincolnite.co. uk sakė vietos kriminalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.