Vokietijoje mašinų vagyste įtariamas lietuvis išgirdo nuosprendį

Ketvirtadienį 46 metų amžiaus vairuotojas iš Lietuvos Vytautas P. Vokietijos apylinkės teisme išgirdo nuosprendį, tapusį labai keistos istorijos atomazga.

Du vogtus „Range Rover“ gabenęs lietuvis įkliuvo Vokietijos pareigūnams.<br>Gamintojo nuotr.
Du vogtus „Range Rover“ gabenęs lietuvis įkliuvo Vokietijos pareigūnams.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 3, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:59 PM

Lietuvis Vokietijoje buvo apkaltintas dviejų prabangių „Range Rover“ visureigių vagyste, kai vyrą greitkelyje sustabdžiusi policija rado šiuos du automobilius jo vairuojamo vilkiko puspriekabėje, rašo sz-online.de.

Vairuotoją gegužės 8 dieną Vokietijos pareigūnai sučiupo greta Veisenburgo, visai prie pat Lenkijos sienos.

Jis su vogtais „Range Rover“ jau buvo spėjęs pervažiuoti visą šalį. Jo krovinio vertė siekė net 620 tūkst. litų. Vyras iš karto buvo sulaikytas ir visą laiką iki teismo praleido už grotų.

Kaip įvykį aiškino pats Vytautas P., jis į Vokietiją atgabeno plastikinių granulių siuntą iš Klaipėdos uosto ir iš vadovo gavo kitą užduotį – važiuoti į Paryžių. Nuvažiavęs į Prancūzijos sostinę jis vakare degalinėje susitiko su nepažįstamu vyru. Pastarasis su juodu limuzinu palydėjo vairuotoją į netoliese buvusią aikštelę, kur stovėjo prabangūs visureigiai.

Trys vyrai juos užvedė ir įvairavo į sunkvežimio puspriekabę. Vairuotojui paprašius dokumentų vyrai paaiškino, kad jie esą dar nepaimti iš automobilių savininkų, užplombavo puspriekabę ir įteikė vežimo dokumentus.

Teisėjas stebėjosi, kad lietuviui toks klientų elgesys nepasirodė įtartinas, tačiau nusprendė, kad vairuotojas tapo apgavystės auka ir skyrė jam dvejus metus lygtinio laisvės atėmimo be teisės dvejus metus įvažiuoti į Vokietijos teritoriją. Pastaroji bausmė vairuotojui itin skaudi, nes draudimas įvažiuoti į Vokietiją gali rimtai pakenkti jo galimybėms dirbti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.