Pensijas „didinantys“ sukčiai pagrobė tūkstantį litų

Nors Socialinio draudimo fondo valdybos darbuotojai ne kartą aiškino nevaikštantys po senjorų namus didindami pensijas, tačiau vis tiek atsiranda naivuolių. Ant sukčių jauko užkibusi Telšių rajono gyventoja vietoj žadėto sumažintos pensijos atstatymo patyrė net 1 000 litų nuostolį.

Pasirodo, aferistai iš anksto buvo susitarę, kad pamatę pinigus nukreips šeimininkės dėmesį ir išvilios į lauką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pasirodo, aferistai iš anksto buvo susitarę, kad pamatę pinigus nukreips šeimininkės dėmesį ir išvilios į lauką.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 8, 2014, 5:23 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 2:47 AM

71 metų Varnių seniūnijos gyventoja į nusikaltėlių pinkles pakliuvo būdama savo namuose. Netikėtai į duris pasibeldusi trijulė senjorei nė menkiausio įtarimo nesukėlė.

Pasak nukentėjusiosios, atvyko dvi moterys ir vyriškis. Viena iš moteriškių paaiškino, kad tvarko dokumentus dėl pensijos atstatymo. Prašė parodyti turimus pinigus, kad galėtų nusirašyti banknotų numerius.

Garbaus amžiaus Varnių seniūnijos gyventoja atvykėliams parodė turėtus pinigus – iš viso 1 000 litų. Sukčiai dėjosi esantys labai rimti ir atsakingi „Sodros“ darbuotojai – nusirašė banknotų numerius. Tuomet senjorė pinigus padėjo ant lovos į savo asmens pasą ir, nieko blogo nenujausdama, išėjo į lauką su svečiais.

Pasirodo, aferistai iš anksto buvo susitarę, kad pamatę pinigus nukreips šeimininkės dėmesį ir išvilios į lauką.

„Močiute, reikia pasirašyti dokumentus, kad sutinkate dėl pensijos peržiūrėjimo ir padidinimo. Eime papildomus popierius surašyti prie mašinos lauke“, – lyg lapė varnai su sūriu snape saldžiai suokė viena iš aferisčių.

Išviliojus senjorę į lauką, staiga viena iš atvykusių moterų grįžo atgal į namą ir pagrobė ant lovos paliktus pinigus.

Apgaulę žemaitė suprato tik išvažiavus didesnę pensiją žadėjusiems sveteliams. Parėjusi namo Varnių seniūnijos gyventoja niekur neberado į pasą įdėtų pinigų – nei ant lovos, nei po lova.

Šoką patyrusi nukentėjusioji išsikvietusi policiją sunkiai galėjo apibūdinti ją apgavusius asmenis. Pagrindinė veikėja – galimai romų tautybės, kalbėjo su akcentu. Tačiau nei veido bruožų, nei kaip buvo apsirengusi, senjorė neįsidėmėjo. Kiti du nusikaltimo bendrininkai taip pat galėjo būti romai.

Santaupas praradusi sodietė negalėjo pasakyti, nei kokia atvykėlių automobilio markė, nei kokie valstybiniai numeriai. Automobilis galėjo būti juodas arba mėlynas.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo, nustatinėjami įtariamieji.

Apie kitus tokiu pat melu apie pensijų padidinimą užliūliuotus žmones Telšių policija žinių negavo. Tačiau gali būti, kad apgautieji nesikreipė į policiją įtikėję, kad pensija jiems tikrai bus padidinta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.