Bendrovės „Kraujo donorystės centras“ bankrotas buvo tyčinis

Kauno apygardos teismo nutartimi, UAB „Kraujo donorystės centras“ bankroto byloje trečiadienį šios įmonės bankrotas pripažintas tyčiniu.

A.Barzdžiaus nuotr.
A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 8:37 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:30 AM

Prašymą dėl tokio pripažinimo buvo pateikęs teismui kreditorių įpareigotas šios įmonės bankroto administratorius. Nutartis dar gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui

Kaip teigia Kauno apygardos teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Gintarė Veželytė, teismas nustatė, kad įmonės vadovas nevykdė arba netinkamai vykdė įstatymuose bei įmonės steigimo dokumentuose jam nustatytas pareigas, susijusias su įmonės valdymu. Gana dažnai buvo sudaromi nuostolingi ir bendrovei ekonomiškai nenaudingi sandoriai. Tarp jų – ir paskolų suteikimas pačiam įmonės vadovui, jo giminaičiams, brangaus turto, kurį naudojo vadovas ir jo giminaičiai, įgijimas.

Nustatyta, jog vadovas įmonės lėšas naudojo asmeniniams poreikiams, dėl to nebuvo laiku atsiskaityta su įmonės kreditoriais. Taip pat teismas konstatavo, kad, atliekant neteisėtus mokėjimus, atskiriems kreditoriams buvo suteikta pirmenybė prieš kitus bankrutuojančios įmonės kreditorius, o bendrovės vadovas neįvykdė pareigos inicijuoti bankroto bylos iškėlimą įmonei.

Teismas taip pat pripažino, kad uždarosios akcinės bendrovės „Kraujo donorystės centras“ veiklą iki bankroto bylos iškėlimo savarankiškai organizavo šios įmonės buvęs vadovas ir akcininkas Artūras Jonas Venslauskas, kuris ir yra laikytinas atsakingu už įmonės veiksmus ir įmonėje susidariusią padėtį.

ELTA primena, jog Kauno apygardos teismas bankroto bylą uždarajai akcinei bendrovei „Kraujo donorystės centras“ iškėlė 2013 m. balandžio 30 d. nutartimi. Ši teismo nutartis įsiteisėjo 2013 m. birželio 27 d., Lietuvos apeliaciniam teismui atmetus buvusio įmonės vadovo A.J.Venslausko atskirąjį skundą ir palikus nepakeistą Kauno apygardos teismo 2013 m. balandžio 30 d. nutartį.

Kreditoriai nutarė įpareigoti administratorių kreiptis į teismą su prašymu pripažinti UAB „Kraujo donorystės centras“ bankrotą tyčiniu jau pirmajame, 2013 m. gruodžio 18 d. vykusiame, „Kraujo donorystės centro“ kreditorių susirinkime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.