Šeši Klaipėdos patruliai nušalinti nuo pareigų

Klaipėdoje atliekamuose ikiteisminiuose tyrimuose dėl galimo policijos pareigūnų kyšininkavimo nuo pareigų nušalinti keturi Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro ir du Patrulių rinktinės patruliai.

Visiems Kelių policijos biuro patruliams jau įteikti pranešimai apie įtarimus dėl kyšininkavimo.<br>LR archyvo nuotr.
Visiems Kelių policijos biuro patruliams jau įteikti pranešimai apie įtarimus dėl kyšininkavimo.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 5:50 AM

Pastaruoju metu patrulius atidžiai stebėjo Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyriaus pareigūnai. Jų surinktais duomenimis, šių metų rugsėjo – spalio mėnesiais už tai, kad nebūtų surašomi administracinių teisės pažeidimų protokolai dėl įvairių kelių eismo taisyklių pažeidimų padarymo, patruliai įtariami provokavę duoti ir ėmę kyšius.

Nustatyta atvejų, kai policijos patruliai vairuotojams pranešdavo apie viršytą greitį, nors greičio matuoklių su savimi neturėdavo ir pažeidimo nebūdavo užfiksavę.

Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroro Romo Jasevičiaus vadovaujamų tyrimų duomenimis, už 200 litų kyšius vienas vairuotojas bandė išsisukti dėl to, kad neturėjo su savimi vairuotojo pažymėjimo, kitas – už nustatyto leistino greičio viršijimą.

Visiems Kelių policijos biuro patruliams jau įteikti pranešimai apie įtarimus dėl kyšininkavimo. Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.