Kauno policijoje – naujas padalinys

Kauno apskrities policijos vadovybės iniciatyva, ieškant galimybių kuo efektyviau ir operatyviau reaguoti į pranešimus apie nusikalstamas veikas, Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate sukurtas naujas padalinys – Nusikalstamų veikų registravimo skyrius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-05 14:22, atnaujinta 2018-01-17 00:04

Skyriaus tikslai – įgyvendinti keliamus Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato veiklos prioritetus, saugant visuomenės interesus nuo nusikalstamo poveikio užkardant, atskleidžiant ir tiriant nusikalstamas veikas, padarytas Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje (Kauno miesto ir Kauno rajono teritorijoje); optimizuoti ikiteisminio tyrimo atlikimo procedūras; operatyviai reaguoti į pranešimus apie rengiamas ar padarytas nusikalstamas veikas.

Tikimasi, kad pirmasis Lietuvoje toks padalinys taps pavyzdžiu šalies policijos komisariatams vykdant nusikalstamų veikų registravimą.

Nuo 2015 metų sausio 5 darbą pradėjęs naujasis padalinys sukurtas siekiant ištisą parą operatyviai reaguoti į nusikalstamas veikas, t. y. priimti, registruoti ir nagrinėti fizinių ir juridinių asmenų pranešimus, pareiškimus apie rengiamas ar padarytas nusikalstamas veikas; pradėjus ikiteisminį tyrimą atlikti būtiniausius procesinius veiksmus bei atlikti ikiteisminį tyrimą bylose pagreitinto proceso tvarka.

Pareigūnų darbas bus organizuojamas keturiomis pamainomis. Pamainos pareigūnai neatidėliotinai reaguos į gautą informaciją apie nusikalstamas veikas, priims ir registruos skundus, pareiškimus ir pranešimus apie rengiamas, daromas ar padarytas nusikalstamas veikas, tikslins pirminę informaciją apie įvykius, nustačius nusikalstamos veikos požymius, teisės aktų nustatyta tvarka pradės ikiteisminį tyrimą ir atliks būtinius procesinius veiksmus.

Lūkesčiai: naujasis padalinys padės diferencijuotai ir operatyviai reaguoti į nusikalstamas veikas; bus supaprastintas nesunkių nusikaltimų tyrimas; bus efektyviai panaudoti turimi ištekliai; sumažės ikiteisminio tyrimo trukmė; pagerės surinktų medžiagų kokybė.

Naujo skyriaus veiklą kontroliuos vienas prokuroras, kuris dirbs viename pastate, kartu su pareigūnais – tai padės užtikrinti skyriaus atliekamų ikiteisminių tyrimų kokybę, greitą tyrimą ir procesinio sprendimo priėmimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.