Galvosūkis dėl trijų guminių kulkų panevėžietės kišenėje

Buvusių sutuoktinių kova dėl vaikų įgauna vis naujų formų. Ar tikrai jauna moteris grasino nušauti savo buvusį vyrą? Tai aiškinasi Panevėžio prokurorai ir policininkai. Grasinimais žudyti apkaltinta moteris tvirtino, kad tokią versiją sukurpė jos buvęs sutuoktinis, bandydamas išlaikyti savo dukteris ir neatiduoti jų išsivežti į užsienį.

Šalia panevėžietės Ivetos atsiradęs kitas vyras – Dainius bando ją apsaugoti nuo buvusio sutuoktinio.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Šalia panevėžietės Ivetos atsiradęs kitas vyras – Dainius bando ją apsaugoti nuo buvusio sutuoktinio.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas")

Jan 13, 2015, 9:32 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:30 AM

Trumpam į Lietuvą iš Anglijos grįžusi 26-erių panevėžietė Iveta M. planavo pasiimti dvi savo dukreles ir grįžti su jomis pas užsienyje likusį šešiametį sūnų.

Bet jos buvęs sutuoktinis žengė netikėtą žingsnį, po kurio moteris atsidūrė areštinėje ir prokurorų akiratyje.

Įstrigo dėl kulkų kišenėje

42-ejų panevėžietis Raimondas M. apkaltino savo buvusią žmoną grasinimu jį nužudyti. Kol moteris jo namuose rinko savo mažamečių dukterų, kurias ketino išsivežti į Angliją, drabužius, vyras iškvietė policijos pareigūnus.

Jis atvykusius patrulius pasitiko rankoje laikydamas savo buvusios žmonos žieminę striukę. Iveta ne iš karto suprato, kodėl buvęs sutuoktinis čiupo jos drabužį ir išbėgo su juo į laiptinę pasitikti policijos pareigūnų.

„Jis šaukė, kad aš turiu ginklą ir grasinau jį nužudyti. Tada iškratė mano striukės kišenę ir išėmė iš jos tris gumines kulkas, kurias pats ir buvo įdėjęs. Aš niekada tokių daiktų nesu turėjusi“, – pasakojo įtariamąja tapusi panevėžietė.

Moteris iš karto buvo sulaikyta ir vienai parai uždaryta į areštinę. Policijos pareigūnai nekreipė dėmesio į Ivetos aiškinimą, kad kulkų kišenėje ji neturėjo ir jas mato pirmą kartą.

Policijoje ir prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti. Iš panevėžietės buvo paimti dokumentai, jai skirta kardomoji priemonė – neišvykti iš Lietuvos.

„Anglijoje liko mano šešiametis sūnus, aš negalėjau laiku grįžti į darbą, todėl dabar jį prarasiu. Juokdavausi, kai mano buvęs sutuoktinis grasindavo, kad mane prievarta grąžins į Lietuvą. Tačiau dabar manęs jau nebeima juokas. Jis tai padarė.

Tai gerai, kad į tą mano striukės kišenę neįkišo kokių narkotikų.  Dabar jis žada mane įgrūsti į Šiaulių tardymo izoliatorių ir parodyti pragarą žemėje“, – kalbėjo moteris.

Savo žodžius ji sakė galinti pagrįsti Raimondo M. atsiųstomis žinutėmis. Iveta parašė pareiškimą policijai ir apkaltino savo buvusį vyrą, kad jis, siekdamas savo tikslų, apšmeižė ją ir apgavo pareigūnus.

Moteris neabejoja, kad tyrėjai išsiaiškins tiesą. Tačiau kol tai atsitiks, Ivetos gyvenimas sustojo. Įstrigusi Lietuvoje ji liko be pajamų ir be vaikų.

Tikino patyrusi smurtą

Į Angliją Iveta išvažiavo kiek daugiau nei prieš 4 mėnesius. Moteris į užsienį bėgusi nuo savo buvusio vyro Raimondo, su kuriuo išsiskyrė prieš 2 metus.

Sutuoktiniai susilaukė dviejų dukrelių. Mergaitėms dabar – dveji ir penkeri. Šeimoje augo ir Ivetos nesantuokinis sūnus, kuriam dabar jau sukako šešeri. Iveta sūnaus susilaukė baigdama mokyklą – dvyliktoje klasėje. Tačiau ir tapusi motina ji baigė vidurinę, įstojo į Panevėžio prekybos ir paslaugų verslo mokyklą, vėliau baigė Panevėžio kolegiją. Baigusi vidurinę mokyklą ji ištekėjo už 16 metų vyresnio Raimondo M.

Moteris pasakojo, kad gyvendama su juo nemažai prisikentėjo. Vyras būdavo labai pavydus, savo jauną žmoną nuolat persekiodavo.

Moteriai nekart teko patirti ir smurtą. „Kartą buvo taip suspardęs, kad net lūžo keli šonkauliai“, – prisiminė ji. Šeima išsiskyrė 2012 metais, kai Raimondas dėl šešėlinės veiklos buvo teisiamas.

Vyras internetu prekiavo brangių automobilių detalėmis, tačiau savo verslo neįteisino ir nemokėjo mokesčių valstybei.

Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad iš savo nelegalios veiklos panevėžietis gavo daugiau nei milijoną litų pajamų. O valstybei nesumokėjo per 130 tūkst. litų pajamų mokesčių.

Prieš tai Raimondas kelis kartus buvo teistas už įvairius nusikaltimus.

Vaikų reikia tik dėl pašalpų?

Iveta išvyko į Angliją, ten susirado darbą. Po kiek laiko moteris sugrįžo į Lietuvą ir išsivežė sūnų.

Užsienyje Iveta susipažino su 38-erių Dainiumi M. Vyras gyvena ir dirba tame pačiame miestelyje Anglijos pietuose, kuriame įsikūrė ir Iveta.

Dainius irgi yra išsiskyręs su žmona, jis vienas augina 10-metį sūnų. Apsigyvenę kartu Iveta ir Dainius kartu ėmė rūpintis savo vaikais. Kadangi abu dirbo, derino darbo valandas taip, kad vienas jų galėtų būti su vaikais.

Savo dukteris moteris laikinai paliko pagyventi Lietuvoje su tėvu ir močiute. Ji sako per tą laiką siuntusi mergaitėms pinigų – kiekvieną mėnesį po 1500 litų.

Grįžusi į Lietuvą per Kalėdas Iveta buvo suplanavusi pasiimti į Angliją ir mergaites. Bet tam pasipriešino mergaičių tėvas. Jis siekia per teismą gauti teisę globoti dukteris.

„Man gyvenime svarbiausi yra vaikai.  O motina dukreles nori išsivežti į Angliją tiktai tam, kad ten galėtų gauti už jas pašalpas, socialinį būstą.

Jai vaikai yra kaip daiktai, kurie padeda siekti materialinės gerovės. Ji – tikra barakuda“, – „Lietuvos rytui“ sakė Raimondas.

Mušė, tačiau nesmarkiai

Vyras aiškino, kad juodu su Iveta tebuvo išsiskyrę formaliai, nes ir po skyrybų gyveno kartu.

Savo moterį jis išleido į Angliją, kad ji ten įsidarbintų, išsinuomotų butą, į kurį kartu su vaikais planavo važiuoti ir pats. Vyras sakė gyvenantis iš invalidumo pašalpos. Per metus jis patyrė 3 stuburo operacijas. Šiuo metu jis rengiasi vėl gultis ant operacinės stalo.

„Tikėjau, kad ji išvažiuoja į Angliją dėl mūsų šeimos gerovės.  Bet vos nuvažiavusi ji į socialinį tinklalapį įsidėjo nuotrauką su svetimu vyru.

Per tuos keturis mėnesius ji tik kelis kartus internetu bendravo su dukrelėmis. Ir tai tik tada, kai aš priprašydavau. Mergaitės vakarais verkdavo, klausdavo, kada grįš mama“, – pasakojo Raimondas.

Jis patikino, kad gyvendama santuokoje Iveta kartą jau buvo jam neištikima. Tačiau jis tada atleido. Tai padarė dėl šeimos ir dukrelių.

„Aš neneigsiu, gal ir buvo, kad kada uždaviau jai delnu per sprandą. Tačiau argi čia mušimas? Jeigu būčiau mušęs, būtų atsidūrusi ligoninėje“, – teisinosi panevėžietis.

Jis neneigė, kad buvo jau nekart teistas, ir čia pat garsiai pasvarstė, kad dabar Lietuvoje būtų sunkoka rasti neteistą vyrą. Raimondas pripažino, kad prieš 15 metų buvo įjunkęs į narkotikus, bet šios priklausomybės jau seniai atsikratė.

Dabar esą gal tiktai kartą per pusmetį paragauja alkoholio. Neslėpdamas pykčio ir neapykantos buvusiai žmonai, vyras patvirtino nesirengiantis jai atiduoti dukrelių.

Atsakydamas į žurnalistės klausimą, ar šovinių istorija negalėjo būti sukurta tam, kad vaikai liktų Lietuvoje, Raimondas laikėsi savo versijos.

„Ji atėjusi per Kalėdas šaukė, kad mane nušaus, kad jos turimų šovinių užteks ir vaikams.

Iš pradžių juokiausi ir klausiau, ar tik ne su durų rankena žada šaudyti. Bet ji atsakė, kad turi šautuvą. Tada pamaniau, jog tai rimta, ir iškviečiau policiją“, – aiškino Raimondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.