Sulaikytus nelegalus gruzinus pasieniečiai perdavė baltarusiams

Į Lietuvą neteisėtai patekę du Gruzijos piliečiai šalyje ilgai neužsibuvo – nelegalus sulaikę Lietuvos pasieniečiai juos perdavė kolegoms Baltarusijoje.

Sulaikytus nelegalus iš Gruzijos pasieniečiai perdavė kolegoms Baltarusijoje.<br>VSAT nuotr.
Sulaikytus nelegalus iš Gruzijos pasieniečiai perdavė kolegoms Baltarusijoje.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 11:54 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 10:11 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai gavo informacijos iš Baltarusijos pasieniečių apie įtartinus asmenis, pastebėtus prie abiejų valstybių sienos ir, įtarta, ketinusius ją neteisėtai pereiti. Netrukus Lietuvos VSAT pareigūnai vaizdo stebėjimo kameromis ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu išties užfiksavo du vyrus, kurie neteisėtai perėjo sieną ir patraukė į Lietuvos gilumą.

Į įvykio vietą nusiųsti patruliai netrukus sulaikė link Medininkų pasienio kontrolės punkto ėjusius du pažeidėjus, neturėjusius dokumentų. Pradėjo aiškėti, kad neteisėtai Lietuvoje atsidūrę užsieniečiai tolumoje išvydo Medininkų punkto šviesas ir palei valstybės sieną patraukė jų link.

Netrukus pasieniečiai nustatė, kad sulaikytieji yra Gruzijos piliečiai, 29 ir 30 metų. Abiejų užsieniečių pasus, vieną identifikacinę kortelę ir lėktuvo bilietus apylinkes tikrinę pasieniečiai aptiko už keliasdešimties metrų nuo gruzinų sulaikymo vietos.

Į Lietuvą bandantys patekti nelegalai dažnai perėję sieną atsikrato savo asmens dokumentų ir taip bando vilkinti buvimą šalyje bei apsunkinti jų tapatybes besiaiškinančių pareigūnų darbą.

Penktadienį ryte Medininkų punkte įvykusio Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimo metu abu gruzinus Vilniaus rinktinės pareigūnai perdavė kolegoms kaimyninėje šalyje.

Iš viso pernai VSAT pareigūnai sulaikė 132 neteisėtai į Lietuvą bandžiusius patekti Gruzijos piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.