Prienų patrulis paslydo ant 140 eurų kyšio

Alytuje atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl galimo policijos pareigūno kyšininkavimo nuo pareigų nušalintas Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Prienų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus patrulių būrio patrulis.

Prienų patrulis paslydo ant 140 eurų kyšio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Prienų patrulis paslydo ant 140 eurų kyšio.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 19, 2015, 1:42 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:35 PM

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, Alytaus policijoje sausio 17 dieną gautas pranešimas, kad Prienų r., Veiverių seniūnijoje, už tai, kad nebūtų surašomas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl transporto priemonės vairavimo neturint teisės vairuoti, patrulis, įtariama, provokavo duoti ir ėmė kyšį . Imuniteto skyriaus pareigūnai sulaikė Prienų r. PK VPS patrulių būrio patrulį V.Ž. (gim. 1992 m.), įtariant, kad jis iš Kelių eismo taisykles pažeidusio asmens, kuris vairavo transporto priemonę neturėdamas vairuotojo pažymėjimo, pareikalavo ir priėmė 140 eurų kyšį už tai, kad nebūtų užfiksuotas padarytas Kelių eismo taisyklių pažeidimas.

Pareigūnui pranešta apie įtarimus dėl kyšininkavimo. Kauno apylinkės teismo sprendimu, pusmetį vidaus tarnyboje dirbantis patrulis dviejų mėnesių laikotarpiui nušalintas nuo pareigų. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už šią nusikalstamą veiką numato baudą arba laisvės atėmimo bausmę iki septynerių metų.

Alytaus apskrities policijos vadovybė akcentuoja, kad pareigūnų korupcijos atvejai nėra ir nebus toleruojami, siekiant to išvengti, policijoje yra nuolat vykdomos ir ateityje bus atliekamos vidaus kontrolės ir prevencinės baudžiamojo persekiojimo priemonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?