Vilniaus r. sulaikyta 14 nelegalų, jie grąžinti Baltarusijai

Vilniaus rajone pasieniečiai, bendradarbiaudami su kolegomis Baltarusijoje, pirmadienį sulaikė į Lietuvą bandžiusių patekti nelegalių migrantų grupę. Du čečėnų tautybės Rusijos piliečius ir 12 vietnamiečių Lietuvos pasieniečiai tą pačią dieną perdavė Baltarusijos pareigūnams.

Vilniaus rajone sulaikytus 14 nelegalų pasieniečiai grąžino į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Vilniaus rajone sulaikytus 14 nelegalų pasieniečiai grąžino į Baltarusiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 20, 2015, 9:39 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 1:46 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai gavo informacijos iš Baltarusijos Smurgainių pasienio grupės pareigūnų apie savo teritorijoje pastebėtą įtartiną būrelį asmenų. Lietuvos pusėje arčiausiai čia yra Vilniaus rajono Didžiųjų Medininkų kaimas.

Netrukus VSAT pareigūnai sienos stebėjimo ir kontrolės įranga užfiksavo grupę žmonių, kuri neleistinoje vietoje iš Baltarusijos perėjo valstybės sieną ir atsidūrė Lietuvos pusėje. Į šalies gilumą jie tespėjo paėjėti apie 20 metrų, nes visus pažeidėjus iškart sulaikė į įvykio vietą operatyviai atskubėję Padvarionių užkardos pasieniečių ekipažai.

Paaiškėjo, kad pažeidėjai yra du čečėnų tautybės Rusijos piliečiai ir 12 vietnamiečių. Jų amžius pagal turėtus dokumentus – nuo 17 iki 38 metų. Grupėje buvo viena moteris. Užsieniečiai turėjo asmeninių daiktų.

Tą pačią dieną Medininkų pasienio kontrolės punkte įvykusio Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimo metu visus sulaikytuosius VSAT pareigūnai perdavė kolegoms iš kaimyninės šalies Smurgainių pasienio grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.