J. Radzevičius apie avariją: „Gyvenime kažką dariau ne taip“

Vilniaus miesto apylinkės teismas pradėjo nagrinėti televizijos laidų vedėjo Jono Radzevičiaus bylą.

J.Radzevičius savo kaltę pripažįsta.<br>V.Balkūno nuotr.
J.Radzevičius savo kaltę pripažįsta.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Jan 23, 2015, 9:28 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 6:53 AM

Praėjusių metų liepos 4-osios rytą sostinėje, Upės gatvėje, 38 metų J.Radzevičiaus vairuojamas automobilis partrenkė 67 metų Stanislavą Korolevičių.

Vyro gyvybė po kelių valandų užgeso ligoninėje.

J.Radzevičiaus kraujyje po avarijos buvo 2,53 promilės alkoholio. Nustatyta, kad šiame rajone butelius rinkdavęs pėsčiasis buvo blaivus. 

Avarijos kaltininkas neteko loterijos vedėjo darbo, tačiau prieglobstį jam suteikė Arūnas Valinskas – žaidime „Auksinis protas“ J.Radzevičius tapo balsu už kadro.

Į teismo posėdį atvyko trys žuvusiojo dukterys, tačiau prokuroras nukentėjusiomis pripažino tik dvi dukteris. Teismas pasiūlė nukentėjusiais pripažinti ne tik trečiąją dukterį Boženą Lapuchiną, bet ir žuvusiojo brolį bei seserį.

J.Radzevičius savo kaltę pripažįsta ir yra atsiprašęs visų nukentėjusiųjų.

„Pirmiausia noriu atsiprašyti nukentėjusiųjų. Labai gailiuosi, kad vieną akimirką nutrūko gyvenimas“, – taip savo parodymus pradėjo televizijos laidų vedėjas.

Jis pasakojo, jog dieną nelaimės išvakarėse buvo labai sunku. Savo šeimą jis nuvežė į Šiaulius, o grįžęs į darbą sulaukė skambučio, kad jo pažįstamas pasitraukė iš gyvenimo. „Nuo to laiko, kai prieš 19 metų mirė mano tėvas, laidotuvės mane labai slegia“, – pasakojo laidų vedėjas.

Norėdamas nusiraminti, jis išėjo pasivaikščioti, nuėjo į džiazo koncertą Šv.Kotrynos bažnyčioje. Po koncerto nusprendė dar pasivaikščioti ir užsuko į kavinę išgerti alaus. „Praradau laiko nuovoką ir to alaus išgėriau gerokai per daug. Namo grįžti neskubėjau, nes vaikų nebuvo, todėl užėjau dar į kitą kavinę“, – pasakojo teisiamasis. J.Radzevičius, auginantis penkis vaikus.

J.Radzevičiaus automobilis stovėjo miesto centre, Vilniaus centrinės universalinės parduotuvės aikštelėje. Vienu metu jis grįžo prie automobilio pasiimti namų raktų. „Tuomet man kilo idiotiška mintis nuvažiuoti iki prekybos centro „Panorama“ ir ten pastatyti automobilį, kad kitą dieną iš ten važiuočiau į darbą.

Automobiliu jis nuvažiavo tik apie 300 metrų, ir įvyko nelaimė. J.Radzevičius teigė, kad artėdamas prie perėjos jis nematė per ją einančio vyro: „Galbūt aš buvau pasilenkęs ir ieškojau tų prakeiktų raktų.“

Tuomet jis pajuto du smūgius – kai partrenkė pėsčiąjį ir kai automobilis užšoko ant kelkraščio. „Kurį laiko pasėdėjau mašinoje bandydamas suvokti, kas įvyko. Po to priėjau prie gulinčio žmogaus ir bandžiau jį kalbinti“, – prisimena J.Radzevičius.

Po nelaimės jis aplankė žuvusiojo artimuosius ir atlygino laidojimo išlaidas – 8 tūkstančius litų, sutvarkė S.Korolevičiaus kapą ir pastatė paminklą. „Toks sutapimas – jis palaidotas visai šalia mano tėvo“, – sakė J.Radzevičius.

„Jei taip nutiko, vadinasi, kažką gyvenime dariau blogai, nors stengiausi ir vaikus auklėti teisingai, ir dirbti“, – kalbėjo J.Radzevičius.

Po tragiškos nelaimės jis prie vairo daugiau nesėdo: „Į tą pusę nenoriu net žiūrėti.“

Kadangi teisiamasis visiškai pripažino savo kaltę, teismas bylą išnagrinėjo pagreitinta tvarka nekviesdamas liudytojų.

Prokuroras Sigitas Jankauskas siūlė neskirti J.Radzevičiui realios laisvės atėmimo bausmės.  Atsižvelgęs į nuoširdžią atgailą ir J.Radzevičiaus šeimos padėtį, prokuroras siūlė nuteisti jį 4 metų laisvės atėmimo bausme, bet jos vykdymą atidėti.

Advokatas prašė J.Radzevičių visiškai atleisti nuo bausmės pagal laidavimą ir 10 tūkstančių litų užstatą. Laiduoti už jaunesnįjį brolį ir daryti jam teigiamą įtaką norėtų žinomas žurnalistas Vytaras Radzevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.