Klaipėdos centre nušautas verslininkas

Antradienio popietę į Klaipėdos centrą skubėjo policijos pareigūnai ir medikai. Buvo gautas pranešimas apie nušautą žmogų. Pirminiais duomenimis, kūnas rastas Danės gatvėje esančio penkiaaukščio laiptinėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Feb 10, 2015, 4:31 PM, atnaujinta Jan 13, 2018, 2:23 PM

Atvyko aplankyti tėvų

Apie įvykdytą nusikaltimą policijai pranešė kaimynystėje gyvenanti moteris. Ji informavo, kad daugiabutyje yra pašautas žmogus, į kurį, anot moters, šovė jo pažįstamas.

Atvykę medikai konstatavo vyro mirtį. Paaiškėjo, kad nušautas vyras – verslininkas Vilmantas Dundulis (g. 1961).

V.Dundulis į daugiabutį namą Danės gatvėje atvyko aplankyti ten gyvenančių tėvų. Nužudytojo tėvas – buvęs Klaipėdos universiteto dėstytojas.

Nepatvirtintais duomenimis, verslininkas nušautas laiptinėje, kai lipo ketvirtajame aukšte gyvenančių tėvų buto link. Vyrą pakirto šūvis į galvą. Nusikaltimo vietoje rastas ir ginklas.

Įtariamojo žudiko ieškoma.

Klaipėdos policijos pareigūnai dėl nužudymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

V.Dunduliui priklausančioje įmonėje dirba keli žmonės, jam priklausė kavinė Klaipėdos delfinariume.

V.Dundulis yra turėjęs reikalų su teisėsauga, kai 2007-ųjų vasarą keliais automobiliais iš Vilkyčių į Klaipėdą vykusi kompanija pateko į avariją, buvo sužeisti du žmonės. Į įvyko vietą atvykusiems žurnalistams kai kurie vyrai, tarp jų ir V.Dundulis, ėmė grasinti susidorojimu.

Mirtini šūviai – vis dažnesni

Mirtini šūviai į verslininkus Lietuvos pajūryje per pastaruosius metus aidėjo ne kartą. Pastarąjį kartą – praėjusių metų gegužę kelyje Palanga – Klaipėda.

Užpuolikų taikiniu tapo uostamiestyje veikiančios įmonės „Askoldas“ bendraturčiai 53 metų Vladislavas Polegoška ir 59 metų Valerijus Fedorcovas.

Naktį nenustatytas automobilis 19 kilometrų nuo Klaipėdos, Gibišėlių gyvenvietės ribose, taranavo „Volvo XC 60“, kuriuo uostamiesčio link važiavo įmonės „Askoldas“ bendraturčiai V.Polegoška ir V.Fedorcovas.

Po susidūrimo iš nenustatyto automobilio išlipę du asmenys kelis kartus šovė į „Volvo“ vairavusį V.Fedorcovą ir su juo važiavusį V.Polegošką. Pastarasis mirė įvykio vietoje, o V.Fedorcovas buvo sunkiai sužeistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.