Varėnos ir Šalčininkų r. pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus

Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečiai surengė dvi sėkmingas operacijas, kurių metu Varėnos ir Šalčininkų rajonuose buvo sulaikyti neteisėtai į Lietuvą bandę patekti du degestaniečiai, gruzinas ir turkas. Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai visus sulaikytuosius grąžino į Baltarusiją.

Varėnos ir Šalčininkų rajonuose pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus.<br>VSAT nuotr.
Varėnos ir Šalčininkų rajonuose pasieniečiai sulaikė keturis nelegalus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 17, 2015, 9:46 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 12:19 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, praėjusį penktadienį VSAT Varėnos rinktinės Aleksandro Barausko užkardos pareigūnai gavo kolegų iš Baltarusijos informacijos. Keisdamiesi duomenimis abiejų šalių pasieniečiai pradėjo įtariamų sienos pažeidėjų sulaikymo operaciją. Lietuvos pusėje arčiausiai numanomos pažeidimo vietos yra Varėnos rajono Stojų kaimas.

Iš Baltarusijos į Lietuvą neteisėtai patekusių pažeidėjų pėdsakais pradėjo sekti A.Barausko užkardoje tarnaujantis kinologas su penkerių metų tarnybiniu vokiečių aviganiu Jochi.

Aplinkines miškingas vietoves šukuoti pradėjo ir visus link šios vietos kelius atkirto A.Barausko užkardos pasieniečiams talkinę jų kolegos iš Varėnos rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Imuniteto poskyrio. Į orą buvo pakeltas VSAT sraigtasparnis „Eurocopter“, kurio įgulą pasienio vietovę žvalgė iš oro.

Svarbiausiu šio persekiojimo dalyviu tapo vokiečių aviganis Jochi. Jis tankiais miškais pažeidėjų pėdsakais sekė apie kilometrą. Netoli Dubičių kaimo keturkojis prisivijo du mišku ėjusius vyrus ir savo lojimu juos smarkokai išgąsdino.

Paskui Jochi skubėjusiems pasieniečiams teliko sulaikytuosius surakinti antrankiais ir nugabenti į A.Barausko užkardą. Sienos pažeidėjai turėjo savo vardais išduotus 29-erių ir 35-erių Rusijos piliečių pasus. Abu jie – Dagestano gyventojai.

Maždaug tuo pat metu Baltarusijos pasieniečiai savo teritorijoje sulaikė dar vieną Rusijos pilietį, įtariama, Lietuvos teritorijoje įkliuvusių užsieniečių bendrakeleivį.

Po apklausų ir kitų tokiais atvejais būtinų procedūrų Varėnos rinktinės pasieniečiai abu dagestaniečius tą pačią dieną per Rakų kontrolės punktą perdavė Baltarusijos pareigūnams.

Dar du neteisėtai valstybės sieną perėjusius nelegalus, bendradarbiaudami su kolegomis iš Baltarusijos, šeštadienį sulaikė VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai. Vaizdo kameromis stebėdami savo atsakomybės ruožą ties Šalčininkų rajono Naujasėdžio kaimu ir keisdamiesi informacija su kolegomis kaimyninėje šalyje pasieniečiai užfiksavo du įtartinus asmenis. Jie perėjo valstybės sieną iš Baltarusijos į Lietuvą ir patraukė artimiausio miško link.

Į nurodytą vietą nusiųsti pasieniečių patruliai abu pažeidėjus sučiupo už maždaug 800 metrų nuo valstybės sienos. Paaiškėjo, jog abu sulaikytieji neturi dokumentų. Atėjūnai nešėsi kuprines su asmeniniais daiktais. Apklausos metu vienas vyras VSAT pareigūnams prisistatė 39 metų gruzinu, kitas – 46-erių turku.

Įvykio vietą patikrinęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau įtartinų asmenų ar daiktų neaptiko.

Šeštadienį Eišiškių kontrolės punkte įvykusio Lietuvos ir Baltarusijos pasieniečių susitikimo metu abu pažeidėjus Tribonių užkardos pareigūnai perdavė kolegoms iš Lydos būrio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.