Pas balsų pirkėją – ir neteisėtai laikomas ginklas

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai sulaikė du Joniškyje balsų pirkimu įtariamus asmenis.

Per kratą įtariamojo namuose rastas neteisėtai laikytas revolveris.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Per kratą įtariamojo namuose rastas neteisėtai laikytas revolveris.<br>Šiaulių AVPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Feb 28, 2015, 3:36 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 12:46 AM

Per kratą pas vieną sulaikytąjį buvo rastas ir neteisėtai laikomas revolveris.

Ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise Joniškio rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo trečiadienį.

Tądien pareigūnai gavo informacijos, kad iš matymo pažįstamas asmuo paprašė joniškiečio balsuoti už vienos partijos kandidatą į Joniškio savivaldybės merus.

Penktadienį šį ikiteisminį tyrimą perėmę Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato ONTV pareigūnai nustatė, kad rinkėjų papirkimu užsiima 26 metų Joniškio gyventojas ir jo bendrininkas 24 metų joniškietis, kuris ieškodavo norinčiųjų parduoti savo balsą.

Pirminiais duomenimis, už balsą organizatoriui buvo pažadėta 20 eurų, tarpininkui turėjo atitekti 5 eurai, o balsuotojui – 3 eurai.

Kriminalistai apklausė daug liudytojų, kurie nurodė, kad jiems buvo mokami pinigai už tai, kad jie balsavo už šių veikėjų nurodytą vienos partijos kandidatą į merus.

Šeštadienį pareigūnai abu įtariamuosius sulaikė ir uždarė į areštinę – jiems pareikšti įtarimai dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise. Už tokį nusikaltimą baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Sulaikytųjų namuose pareigūnai atliko kratas. Pas 26 metų joniškietį policininkai rado neteisėtai laikomą šaunamąjį ginklą, 10 šovinių su guminėmis kulkomis bei kitų tyrimui reikšmingų daiktų.

Šiam joniškiečiui teks atsakyti ne tik už trukdymą pasinaudoti rinkimų teise, bet ir už neteisėtą šaunamojo ginklo laikymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.