R.Gajauskaitės turto paveldėtoja nenori mokėti jos skolų

Rūtos Gajauskaitės skolas nužudyto ir po mirties apšmeižto Vaido Milinio artimiesiems bei baudą valstybei turės sumokėti jos turto paveldėtoja, buvusi Lietuvos ukrainiečių bendrijos vadovė Liudmila Žilcova.

R.Gajauskaitė neskubėjo mokėti teismo jai skirtos baudos ir priteistų nuostolių Miliniams.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Gajauskaitė neskubėjo mokėti teismo jai skirtos baudos ir priteistų nuostolių Miliniams.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Mar 25, 2015, 6:10 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:03 AM

Sausio 30 dieną mirusi R.Gajauskaitė Marijai Milinienei ir dviem jos vaikams liko skolinga 3041 eurą (10 tūkst. 500 litų) bei 580 eurų (2000 litų) M.Milinienės turėtų teismo išlaidų.

Dar 1506 eurus (5200 litų) R.Gajauskaitė liko skolinga valstybės biudžetui. Tai bauda, kurią teismas jai skyrė teismas išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, kurioje R.Gajauskaitė buvo kaltinama mirusio V.Milinio atminimo paniekinimu.

Nors R.Gajauskaitė teigė V.Milinio nešmeižusi ir jo pedofilu Aidu nevadinusi, ji pralaimėjo bylą tiek pirmosios instancijos teisme, tiek Vilniaus apygardos teisme, kuris nagrinėjo jos apeliacinį skundą.

Mokėti baudos ir Miliniams priteistų civilinių ieškinių R.Gajauskaitė neskubėjo. Ji apskundė nuosprendį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), tačiau jo sprendimo jau nesulaukė.

R.Gajauskaitei mirus, LAT nusprendė jos skundo nenagrinėti, nes nagrinėti bylą mirusiojo žmogaus atžvilgiu galima tik vieninteliu atveju – siekiant jį reabilituoti.

L.Žilcova tokio pageidavimo nepareiškė, todėl R.Gajauskaitės kasacinis skundas liko nenagrinėtas, o jos paveldėtoja, kartu su visu turtu paveldėjusi ir kriminologe save vadinusios moters skolas, turės atsiskaityti tiek su Miliniais, tiek su valstybe.

L.Žilcova šios prievolės kol kas taip pat vengė. Antstoliams į kuriuos kreipėsi pinigų negaunanti M.Milinienė, L.Žilcovos atstovas atsiuntė raštą, kuriame prašė stabdyti skolos mokėjimą.

Šį raštą pasirašė ne advokatas, o Nepriklausomybės akto signataras, fizikas Zigmas Vaišvila. R.Gajauskaitė buvo nuteista už savo šmeižikiškus straipsnius „Aidas ar Vaidas?“ bei „Tik per griežtai?!!“.

Juose ji teigė, kad V.Milinis yra pedofilas Aidas ir dėl to buvo nužudytas.

R.Gajauskaitė savo kaltę neigė, bet jos kaltę patvirtino atlikta tekstų semiotinė ekspertizė. Nors savo straipsniuose „kriminologė“ naudojo labai daug klaustukų, eksperto teigimu, buvusio Neringos Venckienės viršininko, Kauno apygardos teismo pirmininko Alberto Milinio įsūnis V.Milinis tekstuose „dėsningai ir nuosekliai pateikiamas kaip pedofilijos bylos įtariamasis.“

Dėl V.Milinio apšmeižimo kartu su R.Gajauskaite buvo teisiamas ir jos rašliavas spausdinęs žurnalistas Aurimas Drižius, tačiau jis buvo išteisintas.

Teismai patikėjo A.Drižiaus pasakojimu, kad R.Gajauskaite jis pasitikėjo tiek, kad jos tekstus spausdindavo net jų neskaitęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.