Atlikusi bausmę moteris dar 4 mėn. buvo laikoma pataisos namuose

Teisingumo ministerijoje

Atlikusi bausmę moteris dar 4 mėn. buvo laikoma pataisos namuose.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Atlikusi bausmę moteris dar 4 mėn. buvo laikoma pataisos namuose.<br>T.Stasevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-04-03 17:11, atnaujinta 2018-01-07 14:29

Kalėjimų departamentas informavo Teisingumo ministeriją, kad Panevėžio pataisos namuose bausmę atlikusi viena nuteistoji į laisvę buvo išleista tik po beveik 4 mėnesių pasibaigus bausmės atlikimo laikui.

Panevėžio pataisos namų darbuotojos, atsakingos už nuteistųjų įskaitos tvarkymą ir teismo paskirtų bausmių terminų skaičiavimą, pripažino, kad įvyko žmogiškoji klaida – atliekant bausmės skaičiavimo veiksmus buvo padaryta matematinė klaida.

„Pateikti darbuotojų paaiškinimai, kad, apskaičiuojant nuteistosios bausmės pabaigos datą, įsivėlė aritmetinė klaida, skamba daugiau negu juokingai. Teisingumo ministerija sieks išsiaiškinti, ar pataisos namų darbuotojai tinkamai vykdo savo pareigas, ar jų atliekami darbai yra pakankamai kontroliuojami aukštesnių pareigūnų. Dėl tokios netvarkos kalti pareigūnai bus nubausti“, – ministerijos išplatintame pranešime cituojamas teisingumo ministras Juozas Bernatonis.

Teisingumo ministro inicijuoto tarnybinio patikrinimo metu bus siekiama atsakyti, dėl kieno kaltės įvyko dar Lietuvoje negirdėtas dalykas – kad nuteistoji buvo laikoma pataisos namuose pasibaigus bausmės atlikimo terminui.

Pasak ministro, klaidą padarę Panevėžio pataisos namų darbuotojai tokiais savo veiksmais diskredituoja visą pataisos sistemą ir joje dirbančius tris tūkstančius darbuotojų.

„Netoleruosiu tokios netvarkos. Pareikalavau, kad būtų kuo greičiau nustatyti ir įvertinti visi atsakingi asmenys. Esu įsitikinęs, kad šioje situacijoje atsakyti turi ne tik eiliniai specialistai, bet ir jų vadovai“, – sako J. Bernatonis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.