Latvis ir afganistanietis pėsčiomis traukė į Vokietiją

VSAT pareigūnai sulaikė Lenkijos link pėsčiomis ėjusius du asmenis. Paaiškėjo, kad vienas jų yra latvis, kitas – dokumentų neturėjęs afganistaniečiu prisistatęs vyras.

Latvis ir afganistanietis pėsčiomis traukė į Vokietiją.<br>VSAT nuotr.
Latvis ir afganistanietis pėsčiomis traukė į Vokietiją.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 10:41 AM, atnaujinta Jan 4, 2018, 11:26 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai, tarnybiniu visureigiu vykę link Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo, pastebėjo keliu Marijampolė – Suvalkai einančius du įtartinus asmenis. Ši vieta yra prie pat sienos su Lenkija, link kurios ir ėjo abu vyrai.

Tikrinimo metu vienas jų VSAT pareigūnams ištiesė 32 metų Latvijos piliečio vardu išduotą pasą. Kitas keliautojas dokumentų neturėjo. Jis prisistatė 28 metų Afganistano piliečiu. Pasak abiejų vyrų, jie pėsčiomis per Lietuvą ir Lenkiją ketino vykti į Vokietiją.

Po apklausos Latvijos piliečiui Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną. Už tai gresia laisvės atėmimas iki šešerių metų. Latvis uždarytas į areštinę.

Tą pačią dieną, pirmadienį, Lazdijų rajono apylinkės teismas Afganistano piliečiu prisitačiusį vyrą leido laikinai apgyvendinti VSAT Užsieniečių registracijos centre Pabradėje, kurs bus nustatinėjama jo tapatybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.