Tauragiškis lengvatikius mulkino sėdėdamas už grotų

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų išaiškintas sukčiavimu įtariamas tauragiškis turės sėsti į teisiamųjų suolą.

Tauragiškis lengvatikius mulkino sėdėdamas už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Tauragiškis lengvatikius mulkino sėdėdamas už grotų.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2015, 3:42 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 10:12 PM

Kaip rašoma Tauragės apskrities VPK pranešime, vyras visas savo nusikalstamas veikas įgyvendino būdamas uždarytas pataisos namuose, esančiuose Marijampolėje, Sporto g. Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad 30-metis, prisistatydamas Kretingos rajono policijos komisariato tyrėju, paskambino moteriai ir jai pranešė, jog buvo sulaikytas asmuo, naudojęsis jos duomenimis, todėl moters pareikalavo padiktuoti savo ir sutuoktinio elektroninės bankininkystės duomenis.

Turėdamas visą reikalingą informaciją, vyras nukentėjusiųjų vardu sudarė elektronines kreditines sutartis bei „nuėmė“ sutuoktinių sąskaitoje buvusias santaupas. Nukentėjusieji dėl to iš viso patyrė 2 tūkst. 158 eurų nuostolį.

Tęsdamas savo nusikalstamą veiką, vyras tą pačią dieną, veikdamas kartu su viena moterimi, neteisėtai pagrobtas pinigines lėšas pervedė į kito vyro banko sąskaitą. Vyro bendrininkė per tris kartus minėtą sumą išėmė iš bankomato ir ją perdavė dar kitam asmeniui.

Vyras ties vienu kartu nesustojo, jis tų pačių metų rugsėjo 23-ąją, vis dar būdamas pataisos namuose, ir prisistatęs pareigūnu, paskambino kitai moteriai ir pranešė, kad per jos sąskaitą yra plaunami pinigai. Moteris patikėjo sukčiumi, ir vyro paprašyta, padiktavo savo banko sąskaitos ir asmens identifikuojančius duomenis. Nukentėjusios sąskaitoje buvusius 144 eurus vyras pervedė į kitos moters sąskaitą.

Po sėkmingos apgavystės, kitą dieną vyras vėl nusprendė išmėginti savo laimę. Šį sykį prisistatęs Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnu, jis iš dar vienos patiklios moters ir vėl išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis. Už sąskaitoje buvusius 130 eurų, jis pirko papildymus. Taip pat moters vardu buvo sudarytos trys elektroninės kredito sutartys, iš viso už 868 eurus.

Kitą dieną įtariamasis pinigus pervedė į kito vyro sąskaita.

Tauragiškiui už sukčiavimą, netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimą, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimą ar neteisėtą disponavimą elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis bei už neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimą gresia baudžiamoji atsakomybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.