Pasieniečiai po avarijos 10 km vaikėsi girtą 16-metį ir 13-metį

Operatyviai reagavę pasieniečiai laiku suskubo į pagalbą kolegoms iš policijos ir po 10 kilometrų trukusio persekiojimo sulaikė, įtariama, iš eismo įvykio vietos nuvažiavusį automobilį. Pirminiais duomenimis, jį vairavęs nepilnametis buvo neblaivus.

Pasieniečiai po avarijos 10 km vaikėsi girtą 16-metį ir 13-metį.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai po avarijos 10 km vaikėsi girtą 16-metį ir 13-metį.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 12, 2015, 12:34 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 3:44 AM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai gavo pranešimą iš Švenčionių rajono policijos, kad ties Švenčionių rajono Čerėnų kaimu yra užfiksuotas eismo įvykis. Iš jo pasišalino visureigis „Mitsubishi Pajero“.

Informacija apie tai buvo perduota pasienio ruože budintiems VSAT patrulių ekipažams, vienas kurių, buvęs arčiausiai, nuskubėjo Čerėnų link. Pasieniečiai pakeliui prasilenkė su nurodytus požymius atitinkančiu „Mitsubishi Pajero“, kuris didindamas greitį nutolo. Bėglį VSAT pareigūnai nusivijo tarnybiniu visureigiu su įjungtais šviesos bei garso signalais.

Dideliu greičiu lėkusią ir pavojingai manevravusią transporto priemonę pasieniečiai persekiojo apie 10 kilometrų, kol kelyje tarp Magūnų ir Balingrado kaimų bėglį pavyko užblokuoti. Paaiškėjo, kad prie mašinos vairo sėdėjo 16-metis Švenčionių rajono gyventojas. Nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, vaikinas sunkiai orientavosi aplinkoje. Kartu su juo kaip keleivis vyko Švenčionių rajone gyvenantis 13-metis.

Apie tai, kad bėgliai sulaikyti, pasieniečiai pranešė policijos pareigūnams. Kolegoms netrukus atvykus į įvykio vietą, pasieniečiai jiems perdavė ir “Mitsubishi Pajero“, ir abu Švenčionių rajono gyventojus.

Mašiną vairavusio jaunuolio laukia rimti nemalonumai. Jam teks atsakyti už padarytą eismo įvykį, o taip pat už pasišalinimą iš jo vietos. Už tai gresia bauda nuo 869 iki 1158 eurų.

Tokia pati bauda gresia už nepaklusimą sustabdyti transporto priemonę, kuomet to reikalavo VSAT pareigūnai.

Dėl šio fakto administracinės bylos teiseną pradėjo Pavoverės užkardos pasieniečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.