Už grotų atsidūrė nelegalas iš Gruzijos ir kartu buvęs lietuvis

Vilniaus rajone Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai sulaikė neteisėtai į Lietuvą atėjusį gruziną ir, manoma, užsienietį gabenti ketinusį lietuvį. Abu vyrai atsidūrė areštinėje.

Už grotų atsidūrė nelegalas iš Gruzijos ir, manoma, jį gabenti ketinęs lietuvis.<br>VSAT nuotr.
Už grotų atsidūrė nelegalas iš Gruzijos ir, manoma, jį gabenti ketinęs lietuvis.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 15, 2015, 12:02 PM, atnaujinta Jan 3, 2018, 5:08 PM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugo tarnybos pranešime, ketvirtadienį ties Vilniaus rajono Kaponiškių kaimu patruliavę Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai aptiko vieno asmens pėdsakus, per valstybės sieną vedančius iš Baltarusijos į Lietuvą. Į įvykio vietą iškviestas kinologas su tarnybiniu keturkoju jais nusekė iki Maciuliškių kaimo, esančio už maždaug 2 kilometrų nuo sienos.

Vietovę tikrinę pasieniečiai, dar už kilometro į Lietuvos gilumą, ties Maciuliškių kaimu, pastebėjo ir sulaikė įtartiną vyrą. Paaiškėjo, kad jis – 33 metų Gruzijos pilietis. Netoliese VSAT pareigūnai aptiko vyro asmeninius daiktus bei jo vardu išduotą pasą. Jame, kaip įprasta tokiais atvejais, nebuvo Šengeno vizos, suteikiančios teisę dokumento savininkui teisėtai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Įvykio aplinkybes aiškinęsi Vilniaus rinktinės pasieniečiai tą pačią dieną Vilniaus rajono Mickūnų miestelyje sulaikė automobilį „Mercedes Benz 220 CD“. Jį vairavo 46 metų Panevėžio gyventojas. Pirminiais duomenimis, vyras siejamas su sulaikyto užsieniečio gabenimu.

Po apklausų gruzinas ir lietuvis uždaryti į areštinę.

Vilniaus rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo ir neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už pastarąjį nusikaltimą panevėžiečiui gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.